USTA KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNDU

USTA KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNDU
Usta KKTC’nin 34. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Kıbrıs’ta temaslarda bulundu

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta KKTC’nin 34. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Kıbrıs’ta temaslarda bulundu

Usta ve beraberindeki heyet, sabah KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya tebrik için Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Ardından Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki törene katılan heyet oradan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit törenine katıldı. Bulvardaki törenler çok kalabalık ve coşkulu geçerken, mehter takımı ve Solo Türk gösterileri ilgiyle izlendi.

Öğlen saatlerinde Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün verdiği yemeğe katılan Usta ve beraberindeki heyet daha sonra Girne’de incelemelerde bulundu.

KIBRIS BİZİM PARÇAMIZDIR

KKTC’nin 34. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan Usta, “ Türkiye nasıl hepimizin, malı, canı ve vatanı ise Kıbrıs da aynen öyledir. Vücudumuzun bir parçası gibidir, vazgeçmek veya ihmal etmek düşünülemeyecektir. Adada yaşayan kardeşlerimizin güvenliği, ekonomisi ve geleceği de bizlere emanettir. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. kuruluş yıldönümü kutluyor, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Şehit düşen Kıbrıs Türklerine ve kahraman Türk askerlerine Allah'tan rahmet diliyor, tüm gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Heyet gün içerisinde sırasıyla; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e ziyaret, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın vereceği KKTC’nin 34. Kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.