USTA KALEM İLKADIM’DA

USTA KALEM İLKADIM’DA
ÇAKIRGİL; “TÜRKİYE MAZLUMLARIN SESİ VE UMUDU”

İlkadım Belediyesi’nin ev sahipliğinde Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde gerçekleştirilen programda Star Gazetesi köşe yazarı Selahattin Eş Çakırgil, Türk ve Dünya Gündemi ile ilgili sohbet verdi.

 

Türkiye, İslam Dünyası ve Batılı Devletlerin Müslümanlara ve Türklere bakış açısını değerlendiren sohbet programı, STK temsilcileri ve yöneticilerini bir araya getirdi. Siyaset, tarih ve gündeme dair konuların ele alındığı sohbet programına 22. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Mustafa Kurt, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Memur-Sen Samsun İl Başkanı Nejdet Güneysu, MÜSİAD Samsun İl Başkanı Haluk Tan, Hizmet-İş Sen Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun gibi yaklaşık 80 STK ve Vakfın temsilci ve yöneticileri katıldı. Oldukça yoğun bir katılımın gözlendiği program STK temsilcilerini bir araya getirmesi nedeniyle de ayrı bir önem kazanmış oldu.

 

YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ

Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde gerçekleştirilen programda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Şehrimizin dinamik unsurları diyebileceğimiz STK ve Vakıfların değerli temsilcilerinin böylesi yoğun bir ilgi gösterdiği programımızda bir arada olmaktan sonsuz mutluluk duydum. Yerel yöneticilerin güçlü olması için sivil toplum kuruluşları ile mutlaka iyi ve sağlam bir iletişim kurması gerekmektedir.” dedi.

 

“MÜSLÜMANLARIN UMUDU OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl ülkesine hasret yaşayan ve yurda döndükten sonra halen Star Gazetesinde köşe yazarlığına devam eden Selahaddin Eş Çakırgil yakın tarihimize dair anılarını anlattı.

Türkiye olarak Müslüman toplumların umudu olmaya devam ediyoruz diyen Çakırgil; “Darbeler hangi nedenle olursa olsun telafisi zor ve toplumu derinden sarsan bir zoraki yaptırımdır. Ben maalesef birçok darbe görmüş ve bu dönemlerde ülke dışına çıkmış biri olarak 40 yıl önceki Türkiye ile 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki Türkiye arasında büyük farklar görüyorum. Müslüman topluluklar olarak ülkemizde daha 40 yıl öncesinde hayal bile edemediğimiz özgür ve iyi bir konuma hükümetimiz özelliklede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ulaşmış bulunuyoruz. Orta Doğu’da Müslüman kardeşlerimiz kan ağlarken dik duruşu ile dünyaya ses çıkarabilen büyük bir ülke haline gelmekten onur duyuyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum