Usta; “İstihdamda Artış Var Diyenler Nerede?”

Usta; “İstihdamda Artış Var Diyenler Nerede?”
Resmi twitter adresinden Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta...

Seçim çalışmalarında partilerin programlarındaki istihdam artış sayılarını küçümseyenlerin, açıklanan rakamların altına düşerek küçümsenecek hale geldiklerini ima etti.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta bu gün açılanan TÜİK verilerine göre 2015 yılı Mart ayı itibari ile istihdamda ki artışın sadece 370 bin kişi olduğunu belirterek,; “1 milyon 400 bin istihdam artışı var diyen bakanlar nerede? Niye susuyorlar? Siyasi etik gereği onlardan açıklama ve özür bekliyoruz. Hatta bu bakanlar diğer partilerin programlarındaki 700 bin kişilik istihdam artışını küçümsemişlerdi. Şimdi kendileri ne hale geldi? diye sordu.

MHP Samsun Milletvekili Usta; “Kalkınma bakanlığında görev yaptığı zamanda da siyasete atıldıktan sonrada bu rakamların kullanılmasının yanlış olduğunu belirterek, ekonomide böyle bir istihdam artışı sağlayacak büyüme olmadığını ifade ettim.” dedi.

Usta’nın Twitter adresinde açıkladıkları

1.Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre, ülkemizde, 2015 yılı mart ayı itibarıyla son bir yıldaki istihdam artışı sadece 370 bin kişi.

2. Aynı dönemde işsiz sayısındaki artış, neredeyse istihdam artışı kadar, 322 bin kişi.

3.TÜİK, 2014 yılı Şubat ayından itibaren yeni istihdam serisi yayınlamaya başlamıştı.

4.Serideki kırılma ve hesaplama yöntemi nedeniyle, 2014 yılı Mart ayında 1 milyon 482 bin kişilik istihdam artışı görülüyordu.

5. Aynı nedenlerle, azalarak da olsa, sonraki aylarda da yüksek istihdam artış rakamları görüldü.

6.Kalkınma Bakanlığında iken de siyasete atıldıktan sonra da bu rakamların kullanılmasının yanlış olduğunu sürekli söyledim.

7.Ekonomide böyle bir istihdam artışı sağlayacak büyüme olmadığını hep ifade ettim.

8.İstihdam serisi şimdi bir önceki yılla karşılaştırılabilecek hale geldi. Ve sonuç ortada sadece 370 bin kişilik istihdam artışı.

9. 1 milyon 400 bin istihdam artışı var diyen bakanlar nerede? Niye susuyorlar? Siyasi etik gereği onlardan açıklama ve özür bekliyoruz.

10. Hatta bu bakanlar diğer partilerin programlarındaki 700 bin kişilik istihdam artışını küçümsemişlerdi. Şimdi kendileri ne hale geldi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum