UŞAKLAR, UŞAK'TAN ŞEN DÖNDÜ

TFF 2.Lig Beyaz grupta mücadele veren Yılport Samsunspor zorlu Uşak deplasmanında puan veya puanlar alabilmek için hafta içerisinde bu maçın hazırlıklarını eksiksiz tamamladı. Utaş Uşakspor Yılport Samsunspor maçına büyük önem vermekteydi. Bu maçta Utaş Uşakspor taraftarları Yılport Samsunspor'u konuk etmenin heyecanını yaşadılar. Utaş Uşakspor  bu maça kadar beş galibiyet yedi beraberlik iki mağlubiyet almıştı. Attığı on beş gole karşılık kalesinde sekiz gol görmüş, ve yirmi iki puana puana sahipti. Bu da şunu gösteriyor ki, Utaş Uşakspor kolay lokma değildi. Bu zorlu deplasmanda Yılport Samsunspor galip gelebilmek için her şeyini ortaya koyuyordu. Rakip Utaş Uşakspor'un stoperi kart cezalısı olması dolayısıyla bu maçta forma giyemedi. Utaş Uşakspor maçına çevre illerden gelen taraftarlar bu maçta takımlarını yalnız bırakmadılar.

Zorlu Uşak deplasmanında Yılport Samsunspor Utaş Uşakspor karşısında oyuna temkinli başladı. Ev sahibi Utaş Uşakspor, Yılport Samsunpor kalesinde üst üste ataklar yaparak gol aradı. Yılport Samsunspor da rakip kaleye tehlikeli ataklar yaptı. Samsunspor, defanstan uzun toplarla çıkmaya çalışıyordu fakat top rakibe kalıyordu. Kenar yönetiminde Taner Taşkın, sürekli pas pas pas diye bağırdı. Her iki takım da maça asılıyordu. Hocanın talimatını alan Samsunsporlu futbolcular ayağa kısa paslarla aldı verdi aldı verdi topu kanatlara açarak boşluk aramaya başladı. Sonunda bu oyun sonuç verdi. Enes İslam ile Samet Asatekin kanat değiştiler. Ve Canberk Dilaver'in ortasında Samet Asatekin dk.21'de düzgün bir kafa vuruşuyla skoru 1-0'a getirdi. Golden sonra her iki takımın da stratejisi değişti. Psikolojik üstünlük Yılport Samsunspor'a geçti. Ayağa pas yaparak rakibi oyaladı Samsunspor. İlk yarının bitmesine yakın ataklar yaptık ama final paslarda tercihlerimiz kötü olduğundan atakları öldürdük. İlk yarı Samsunpor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Yılport Samsunpor deplasmanda olmasına rağmen rakibi üzerinde baskısını devam ettiriyor.  Uşak maçına çevre illerde gelen ve Samsun'dan gelen taraftarlar tribünleri doldurarak takımlarına inanılmaz destek verdiler. Yılport Samsunspor galibiyetle dönmek adına defansını sıkı tuttu. İkinci yarı başladıktan sonra Utaş Uşakspor topa üstünlük kurdu. Dk. 55'e kadar temkinli futbol oynayan Samsunspor, Dk.55'te Taner Taşkın hemen oyuna müdahalesini yaparak Bahaattin Köse'yi çıkartıp Erhan Şentürk'ü oyuna aldı. Hocanın bu hamlesiyle daha hareketli oynayan Yılport Samsunspor temkinli oyundan, hareketli oyuna geçti. Samet Asatekin'in final pası tercihini doğru yapınca oyuna yeni dahil olan geçen haftanın kahramanı Erhan Şentürk'ü kaleciyle karşı karşıya kaldı. Temiz bir golcü vuruşuyla maçı 2-0 yaptı Erhan Şentürk. Taner Taşkın maçı tutmak adına bir hamle daha yaptı. Sarı kartı da olan Savaş Yılmaz'ı oyundan alarak yerine daha dinamik çabuk savunmacı Okan Dernek'i oyuna aldı. Dk. 72'de. 

Kalan bölümlerde, Uşakspor psikolojik olarak çözüldüler. Samsunspor gol yememek için o kadar yavaş ve soğuk tempoda oynamaya başladılar. Son dakikalara doğru oyun soğudu. Taner Taşkın maça son hamlesini Dk.83'te Samet Asatekin'i alıp yerine Ramazan Çevik'i alarak yaptı. Samet Asatekin de bir gol bir asist yaparak güzel bir geri dönüş yapmış oldu. Uşakspor taraftarları teknik direktörlerini istifa sesleriyle protesto yaptılar. Maçın son dakikalarında laubali bir şekilde hücumda çalım yapmaya çalışan Samsunsporlu oyuncular bir kontra atakta kalesinde golü gördü. Dk.88'de Uşaksporlu  Murat Gürbüzerol az adamla yakalanan Samsunspor defansında boş kaleye topu yuvarladı: 2-1.

Dördüncü hakem 5 dk uzatma verdi. Son bölümlerde top yapamamaya başladı Samsunspor. Konstantrasyon eksikliği kendini hissettirdi. Uşakspor maçı beraberliğe ulaşmak için elinden geleni yaptı. Yılport Samsunspor, 2-0'dan sonra kısaca ayağında top tutamadı. Bunun da sebebi rehavet, laubalilik ve oyunu soğutma çabaları. Anlamsız bir şekilde savunmaya gömüldük. Taner Taşkın  hakem son düdüğü çaldığı anda sevinçten secdeye vardı. Neyse ki şansımız yaver gitti. Yılport Samsunspor zorlu Utaş Uşakspor deplasmanında 2-1'le eve 3 puanla döndü.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR