UNUTULAN SPİRAL DEVASA KARIN İÇİ APSESİ OLUŞTURDU

UNUTULAN SPİRAL DEVASA KARIN İÇİ APSESİ OLUŞTURDU
Akademi gurup genel koordinatörü Yeşim Gürsoy'un annesi, Mukaddes Gürsoy (60), 23 yıldır rahminde unuttuğu spiral yüzünden ciddi bir sağlık sorunu yaşadı.

Mukaddes hanım, yıllar önce taktırdığı spiralinden şikayeti olmayınca doktora gitmekten çekindiği için, yıllardır doktora gidememiş, ancak kanaması olması nedeniyle mecburen doktora gittiğinde, karnında büyük bir kitle olduğu fark edilmiş, önce kanser olduğu zannedilen kitle, yapılan tetkikler sonucu iyi huylu olduğu anlaşıldıktan sonra ,Liman hastanesinde Dr. Alaaddin Balcı tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyondan sonra çıkartılarak, sağlığına kavuşturulmuştur.

Dr. Alaaddin Balcı, ameliyat sonrası şu bilgileri verdi. Rahim içi araçlar, yani halk arasında spiral denilen gebelikten koruyucu aletler en sık kullanılan doğum kontrol yöntemleridir. uygulaması ve kullanımı son derece kolay ve etkin bir koruma sağlayan bu cihazları kullanan kadınlar, mutlaka 6 ayda bir doktor kontrolu yaptırmak zorundalar. Zaman zaman kanama, yerinden kayma ve enfeksiyonlar doktor tarafından kolaylıkla tedavi edilebilir. Spiral mevcut en sağlıklı doğum kontrol yöntemidir dedi.

Dr.A.Balcı, ancak hastamızda yıllar içinde ihmal edilen spiral, hastada ciddi enfeksiyon sebebi olmuş, enfeksiyon karın içine yayılıp, tubo ovarian apse dediğimiz ciddi bir tabloya sebebiyet vermiş, rahim, yumurtalıklar ve bağırsakların birbirine yapışmasıyla dev bir tümöral kitle oluşturmuştur. Başarılı bir operasyonla tüm kitle, rahim ve yumurtalıklar dahil karın içinden temizlenerek çıkartılmıştır. Hatamız kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır diyerek, spiral kullan kadınları , doktor kontrolü konusunda bir kere daha uyarıyorum dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.