ÜNLÜ SANATÇI PESİMO, ROOT KARAKÖY’ÜN DUVARINI BARIŞ RUHUYLA BOYADI

ÜNLÜ SANATÇI PESİMO, ROOT KARAKÖY’ÜN DUVARINI BARIŞ RUHUYLA BOYADI
Tarihi Karaköy semtinin sofistike oteli Root Karaköy, dünyaca ünlü Perulu sanatçı Pesimo’yu İstanbul’a getirerek kentin duvarlarında kültürleri buluşturdu.

Tarihi Karaköy semtinin sofistike oteli Root Karaköy, dış cephesine uygulattığı duvar sanatı projesi için ünlü sanatçı Pesimo’yu İstanbul’da ağırladı. Büyüleyici İstanbul şehir ve Boğaz manzarasına hâkim konumuyla dikkat çeken Root Karaköy, tramvay yoluna bakan duvarını Pesimo’nun yaratıcı sanatıyla buluşturdu.

1998’den beri şehrinin duvarları üzerinde çalışan, Peru şehir sanatının en önemli sanatçılarından bir olan Pesimo, Root Karaköy işbirliği için ilk kez İstanbul’a geldi. Pesimo’yu İstanbul’a getiren Root Karaköy’ün sahibi Barış Erdoğdu, “Duvar resimlerinin tüm dünyada insanlığa ait ortak bir dil oluşturduğuna inanıyoruz. Otelimiz de sanat ve kültürü odağına alarak, İstanbul’u ziyarete gelen misafirlere hizmet veriyor. İlk projemiz, ünlü Güney Amerikalı sanatçı Pesimo’yu İstanbul’a getirerek şehirde kalıcı bir eser bırakmak oldu. Root’un duvarında çalışılan eserin ismi “Barış Ruhu” ve ana kahramanı bir kadın. Bu konuyu uzun uzun Pesimo ile konuştuk; kadınlar bizim için barışı temsil ediyor. Resimdeki kadının elindeki küre, evren, etrafındaki erkekler ise savaşçı… Kadının gücü erkekleri nötrleştiriyor.” diyerek projeyi anlattı.

Bu özel proje için Lima’dan İstanbul’a gelen 1983 doğumlu sanatçı Pesimo, daha önce dünyanın pek çok şehrinde yaratıcı işler yaptığını, ancak ilk kez kültürlerin buluştuğu İstanbul’da bir eser yarattığını söyledi. Pesimo, sanatında ilhamını, barıştan ve hepimizin birbirine bağlı olduğu anlayışından alıyor.

 

Pesimo hakkında

PÉSIMO adıyla tanınan Edwin Higuchi Fernánde, 1983 doğumlu. 1998’den beri şehrinin duvarları üzerinde çalışan ve Peru şehir sanatının en önemli sanatçılarından biri olan Pesimo, 2001 yılında National School of Fine Arts’ta eğitim aldı. Aynı zamanda Perulu galeri camiasına girmeyi başaran ilk şehir sanatçılarından biri oldu. Galerideki konumu ve çalışma azmiyle kendini Latin Amerika şehir sanatının önemli bir referansı olarak konumlandırarak; Fransa, İspanya, Almanya, Hollanda, Avusturya, Japonya, Arjantin, Brezilya, Şili, Ekvador, Kolombiya, Meksika ve ABD gibi ülkelerdeki çeşitli festival ve etkinliklerde yer aldı. Peru-Japon kökenleri ve sokakla olan daimi ilişkisi; işine ve gündelik hayatın düşsel olanla uzlaştığı bir dünyadan karakterler gördüğümüz figüratif nitelikteki duvar çalışmalarına güçlü bir ilham oldu. Çalışmaları bugün, uluslararası ve ulusal düzeyde tanınıyor.

Root Karaköy hakkında

Müzik, kültür ve sanatın buluştuğu Root Bodrum’la görkemli bir çıkış yapan Root Hotels, İstanbul Karaköy’de açılan yeni oteliyle misafirlerini karşılıyor. Circle Group Global bünyesinde yer alan Root Karaköy, Necati Bey Caddesi’nde, İstanbul'da konaklamak isteyenlere kapılarını açıyor. Büyüleyici bir İstanbul şehir ve Boğaz manzarasına hâkim konumuyla Root Karaköy, sıcak bir karşılama sağlayan lobisi, devasa cam pencereden ışığı içeri alan yüksek tavanıyla konuklarını otele giriş anında büyülüyor. Şöminesi ve ahşap tavanıyla dikkat çeken karşılıklı iki oda, lobideki taze çiçeklerin sağında ve solunda konforlu alanlar sunuyor. İstanbul Modern Sanat Galerisi, Galataport, Tarihi Galata Kulesi'ne yürüme mesafesinde yer alan otel, “sanat, kültür, komünite” mottosunu sahipleniyor. Ödüllü mimar ve sanatçı Sami Savatlı tarafından tasarlanan otelin sofistike lobisi, Türk ve Avrupalı ziyaretçilerini ağırlıyor.

Detaylı Bilgi:

Projects by Z

Simay Güntöre – [email protected]

Elif Sarı – [email protected]

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.