Ünlü sanatçı Anadolu'da şifa bulacak

Ünlü sanatçı Anadolu'da şifa bulacak
 Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nin “TİP 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Obezite Hastalığı’na teslim olmayın tedavi olun çağrısı dünyanın dört bir yanından duyulmaya devam ediyor. Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar Samsun'da Tip 2 Diyabet ameliyatı olacak.

Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar, Tip 2 Diyabet'ten (Şeker Hastalığı) kurtulmak üzere Samsun'a geldi. Yaşar, Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği Başkanı Op.Dr Muzaffer Al'ın gerçekleştireceği operasyonla tedavi olacak.
 
"TİP 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Obezite Hastalığı"na teslim olmayın tedavi olun çağrısı ile sadece Türkiye'den değil dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Türkiye'nin ve Samsun'un sağlık turizminde büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

ANADOLU'DA TEDAVİ OLACAK
Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği, Op.Dr Muzaffer Al başkanlığında oluşturulan ekip sayesinde yüzde 93 oranında hastaların insülün ve ilaçlarından kurtulmasını sağlıyor. 7 yıldır şeker hastası olan sanatçı Terlan Nur Yaşar da Azerbaycan devletinin desteğini alarak Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisi için Metabolik Cerrahi ameliyatı olmaya karar verdi. 


Konuyla ilgili olarak Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği Başkanı  Op.Dr Muzaffer Al, Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ve Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar düzenlenen basın toplantısında yapılacak olan operasyon hakkında bilgi verdiler.

HASTALIKTAN KURTULUP ÜLKESİNE DÖNECEK 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ile ilgili Azerbaycan'dan Samsun'a gelen Terlan Nur Yaşar isimli sanatçımız aramızda kendisi 7 yıldır Tip 2 diyabet hastasıdır. Bu hastalığın Türkiye'de Samsun da Büyük Anadolu Hastanelerinde Op. Dr. Muzaffer Al ile birlikte tedavi edileceğini öğrenip kendisi Samsun'a geliyor. Bugün de ameliyatını olacak. İnşallah hastalığından kurtulup ülkesine dönecek" dedi.

SAMSUN MERKEZ OLDU 
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Güner Armutlu ise, "Hastane olarak sağlık alanında büyük katkı sağlamanın büyük mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük sağlık problemlerinden biri de Tip 2 diyabettir. Bu hastalığın tedavisinde hastane olarak Türkiye'de Samsun olarak bu yükün büyük bir kısmını kaldırır haline geldik. Tip 2 diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisinde Samsun bu anlamda bir merkez haline geldi. Hastane olarak tedavi amaçlı yapılan vaka sayısı yaklaşık bin 400'ün üzerindedir. Bu sayının yüzde 93'nün insülin ve ilaçlardan diğer sağlık problemlerinden de kurtulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Tedavi için sadece Türkiye'den değil dünyanın dört bir yanından hastalarımız hastanemize gelmektedir. Bu da sağlık turizimine verdiğimiz katkıyı göstermektedir. İnşallah sağlık alanında yaptığımı bu başarıları daha da yukarılara taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

700 HASTAYA TEDAVİ UYGULANDI 
Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği, Op. Dr Muzaffer Al da şunları söyledi: "Metabolik cerrahide uluslararası ve ulusal alandaki çalışmalarımız bizi bu noktalara taşıdı. Bu alandaki çalışmalarımız inşallah bundan sonrada artarak devam edecektir. Bugüne kadar yaklasik 700'ün üzerinde Tip 2 şeker hastasına kapali yöntemle metabolik cerrahi uyguladik. Bu hastalarımızın yüzde 93'ü insülin kullanmıyor yüzde 84 ise ne insülin ne de ilaç kullanıyor. Pek çok hastamızın göz arkasındaki kanamaları düzeldi pek çok hastanın ayak yaralari düzeldi bir cok hastamızda böbrek hasarları geriledi pek cok özel problemleri düzeldi. İnsulin ve ilac kullanımını bırakan pek çok hastamızın  tansiyon problemi düzeldi , kolesterol ve yağ seviyeleri normale geldi. Bunun dışında ameliyat olamayan 2 bin 500 yakın hastaydı takip etmekteyiz. Hastamız Terlan Nur Yaşar Bey  Azerbeycan'li ve Bakü'de yaşıyor aynı zamanda bir sanatçı. 7 yıldır şeker hastası ve bunun için uzun zamandır tedavi görüyor. Birçok seker hastasının yaşadığı sorunları kendisi yaşamakta. Kendisini kliniğimize davet ettik. Bugün Terlan beyin ameliyat öncesi hazırlıkları yapılacak ve ameliyatını gerçekleştireceğiz."

"ÇEVREMDEN DUYUNCA SAMSUN'A GELDİM" 
Sanatçı Terlan Nur Yaşar: "7 yıldır Tip 2 diyabet şeker hastasıyım. Bizler sanatçılar kendimize çok iyi bakamıyoruz diyet yada diğer doktorların önerilerine dikkate almıyoruz. Bu yüzden hastalığım boyunca insülin ve ilaç kullanmak zorunda kaldım. Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniğinin yaptığı başarılı operasyonları çevremden duyunca ben de Samsun'a geldim. İnşallah ameliyat sonrası bu hastalıktan kurtulmuş olacağım. Şimdiden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri yetkililerine ve doktorum Op.Dr Muzaffer Al ve ekibine teşekkür ediyorum. Bana burada hiç yabancılık çektirmediler."
Nurullah Kızıldağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.