Ünlü Komedyen, esprileriyle Festivale damgasını vurdu

Ünlü Komedyen, esprileriyle Festivale damgasını vurdu
Ünlü komedyen Joel McHale, ABD'nin başkenti Washington'da kutlanan 13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne esprileriyle damgasını vurdu.

Geçtiğimiz yıl Beyaz Saray Gazetecileri Yemeği’ni sunan ve Başkan Obama’ya karşı yaptığı acımasız espirilerle gündeme oturan komedyen, festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin mesajının da okunduğu gecede konuşan 
Amerikan Kongresi üyesi Bill Pascrell, Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleninin Türkiye'de yapılamamasının "utanç verici" olduğunu söyledi. 

NBA yıldızı Enes Kanter'in ise "Bu çocukları Türkiye'ye götürememek çok üzücü" dediği gecede öğrenciler, performanslarıyla büyük beğeni topladı. Dünya eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson da Twitter hesabından festivali düzenleyenleri tebrik etti.

Bu yıl 150 ülkeden 2500 öğrencinin katıldığı küresel festivalin Washington ayağı, şehrin en ünlü gösteri salonu Warner Theatre’da gerçekleşti. 

MCHALE: DISNEYLAND’DAN BU YANA GÖRDÜĞÜM EN KÜLTÜREL FESTİVAL

Programın sunucusu Joel McHale, bir parçası olmadan önce festival hakkında bilgisi olmadığını ancak daha sonra çok büyük bir organizasyon olduğunu gördüğünü kaydetti. Festivalde yer almaktan onur duyduğunu dile getiren McHale, “Bu harika bir program. Disneyland’dan bu yana katıldığım, açık ara en kültürel program. Harikaydı. Bu çocuklar çok yetenekliler.” dedi.

Programda öğrenciler, gecenin sunucusu ünlü komedyen Joel McHale ile fotoğraf çekilebilmek için adeta yarış yaptı. Öğrenciler organizasyon bir parçası olmaktan çok mutlu olduklarını ve gelecekte de bu festivalin devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından gelen dünya çocukları, kendi ülkelerinin kültürünü yansıtan şarkı ve dans gösterileri ile Warner Theatre’ı tamamen dolduran izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

ENES KANTER: BU ÇOCUKLARI TÜRKİYE'YE GÖTÜREMEMEK ÇOK ÜZÜCÜ 

Çok sayıda ABD Kongre üyesi ve sivil toplum temsilcisinin yanı sıra, Oklahoma City Thunder’da forma giyen NBA yıldızı Enes Kanter de geceye katılanlar arasındaydı. 

NBA yıldızı Enes Kanter, olimpiyatlara ilk defa katıldığını ve çok beğendiğini dile getirdi. İnsanlığın böyle programlara ihtiyacı olduğunu belirten Kanter, “Bize Türkiye’deki muameleleri gerçekten çok üzücü. Türkiye bizim ülkemiz ve bu çocukları Türkiye’ye götürememek bizi çok üzüyor. Ama bunun güzel tarafı; dünyaya açılıyoruz.” dedi. 

ABD’Lİ KONGRE ÜYESİ: TÜRKİYE’DE YAPILAMAMASI UTANÇ VERİCİ

Programa katılan 5 ABD Kongre üyesi, sahnede öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kongre üyeleri adına konuşma yapan New Jersey eyaleti Kongre Üyesi Bill Pascrell, programa katılmaktan onur duyduğunu ve organizasyonda emeği geçenleri kutladığını söyledi. 

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Türkiye’de yapılamamasının sebebini bildiğini kaydeden Pascrell, “Bu programın dünyayı dolaşmasının tercihen olmadığını biliyorum. Gerçek şu ki bu programın Türkiye’de yapılamaması utanç verici. Ancak ABD’de çok kültürlülüğü ve kültürlerarası iletişimi onaylıyoruz.” şeklinde konuştu.

GÜLEN: NE MUTLU GELECEK NESİLLERİ SEVGİ İKSİRİYLE BÜYÜTENLERE

Programda Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Washington ayağına gönderdiği özel mesajı da okundu. Fethullah Gülen Hocaefendi mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bin bir fenalığın kol gezdiği şu fevkalâde kirlenmiş dünyada, her zaman temiz kalabilmiş ve hiç renk atmadan güzelliğini koruyabilmiş bir şey varsa o da sevgidir. Dünyada hiçbir millet ve hiçbir toplumda ondan daha gerçek ve daha kalıcı bir değer yoktur.

Bir de bu sevginin hisleri dupduru, yüzleri pırıl pırıl, kalblerinin saffeti çehrelerine vurmuş çocuklar ve gençler tarafından tabiate mal edilip sahnelenmesi vardır ki o hal dilinin sergilendiği yerlerde bütün sesler soluklar kesilir, bütün enstrümanlar susar ve en tatlı nağmeleriyle sevginin sesi duyulur.

Kanaatimce, dünyanın dört bir yanında sevgi çiçekleri olarak açan bu öğrenciler şu güzel halleriyle bütün insanlığa bir mesaj veriyorlar. İnsanlık sevgisinin kanatları altında bir arada huzurla yaşanabileceğini, dahası farklılıkların bir zenginlik kaynağı sayılabileceğini ve değişik kültürlerde neşet etmiş kimseler arasındaki alış verişin onları çok daha donanımlı kılabileceğini gösteriyorlar.

Dil ve Kültür Festivali gibi faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirdikleri gibi, beyan gücüyle, şiirin sihriyle, güftenin büyüsüyle ve müziğin evrensel diliyle dünya barışına da hizmet ediyorlar.

Ne mutlu gelecek nesilleri sevgi iksiriyle büyütenlere!..

Müjdeler olsun sevgiyi kendine rehber yapıp yürüyenlere!..

Ve binlerce teşekkür geleceğin dünyasını kuracak dünya çiçeklerine bağrını açanlara!.."

MIKE TYSON: TEBRİKLER!

Öte yandan dünya Eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, Twitter hesabından festivali düzenleyenleri tebrik etti. Önceki yıllarda 'Türkçe Olimpiyatları' adı altında düzenlenen festivalin ABD'deki eleme gecesinden bir fotoğraf paylaşan Tyson, "Uluslararası Türk Kültür Festivali'ne ve Türk-Amerikan Rumi Forumu'na tebrikler" ifadesini kullandı. Mike Tyson'ın Twitter'da 5 milyona yakın takipçisi bulunuyor.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.