Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI

Üniversite sınavına giren öğrencilerin sınav sonuçları birkaç ay önce açıklandı.

Bu yıl sınava giren 2 Milyon 260 bin adaydan 960 bin öğrenciden yarısı toplamda 15 soruyu bile doğru yapamadıkları için 180 puan barajını geçemedi.

41 bin öğrenci yarım doğrusu dahi olmadığı için puanı bile hesaplanmadı sıfır aldı.

Matematik 40 soruda ortalama 3.9

Fizik 14 soruda 1.1

Biyoloji 13 soruda 1.6

Kimya 13 soruda 1.1

Yıllar önceleri sınıf mevcutları çok olmasına rağmen, diğer imkanlarda yeterli değildi. Öğrenciler yinede başarılıydı.

Önemli ders olan Türkçe, Matematik, İlkokul birinci sınıftan itibaren çok başarılı yürütülecek, iki ders fazla çalışma gerektirir.

Sınıftaki öğrencilerin seviyelerine göre her öğrenciyi kendi kulvarında koşan yarışmacılar gibi az arayla koşuyu berabere bitirmeleridir. Hiçbir öğrenci kendisine olan güveni yitirmemelidir.

Bir okulda en önemli faktör, okuldaki yöneticidir. Gelen emirlere meşgul, herkese tepeden bakan yöneticiye başarı sağlamak mümkün değil.

Yöneticiler, öğretmenler öğrencilerin beklentilerini yüksek tutmalı. Her şeyi dert eden yönetici ile bir yere varılmaz.

Köy enstitüleri öğretmen okulları, eğitim enstitüleri, Önce Vatan diyebilen, ülkeyi aydınlığa götüren önemli projelerdir.

Öğretmen mezunuyum, karşıma çıkan zorlukları, öğretmen okulundan aldığım eğitim sayesinde aştım.

İlk atanmam, Kavak ilçesi Akbelen köyü, ilçeye beş saate yakın çekiyor. O zaman torpili kim biliyor.

Okulun durumu, bina eski tek dershanesi var sıralar üst üste yığılmış, Dershanede yazın koyunlar yatmış. Beş sınıf bir arada, 47 öğrenci var. Hiç kız öğrenci yok. Köyde biriyle beraber atlara bindik,ilçeye gittik.

Öğrencilere kalem defter aldım, öğrencileri okula alıştırmak için şeker aldım. Köyde okul için yaşı uygun olanları kaydını yapmaya evlerine gittim. Çocuklara şeker verdim, kız çocuklara okula gelirseniz şeker vereceğim söyledim. Kızların okumalarını istemiyorlardı. 4 tane kız okula şeker almak için geldiler, Hergün gelirseniz size şeker vereceğim dedim. Diğer öğrencilerle beraber üç gün şeker verdim. Kız çocukları okula kayıt yaptım. O Ders yılı birinci sınıfa 16 öğrenci aldım hepsi okuma yazma öğrendiler. Böylece bende çok mutlu oldum ilk defa o çevrede okula kız öğrenciyi olan ben oldum öğle paydosunda Cuma namazına gitmiştim, stajyerliğimi kaldırmadı o yıl müfettiş. Bizim mesleğimiz diğer memurlara benzemez, ülkenin geleceği bizim çalışmalarımıza bağlı. Çalıştığım o köyde bir gün devamsızlığım yoktur. Ahirette çalışmalarımızın hesabını da vereceğiz. Bu düşüncelerle görevlerimi yaptım. Öğrencilerin hakkının geçmesini istemem.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR