ÜNİVERSİTE KAYIT DÖNEMİNDE HAZİN BİR ANI !!

ÜNİVERSİTE KAYIT DÖNEMİNDE HAZİN BİR ANI !!

 

"-- 2 gündür birşey yemedim.Açım !! Bankamatiğe baktım para da yollayamamışlar !! " ,
"-- Bende aynı durumdayım !! " diye yanıtladı erkek sesi..

 Arkamda idiler.. Kimdi bunlar ? Bakamıyordum geriye dönüp..Soğuk bir kış ayı ve lapa lapa kar akşam karanlığında.. Yavaşladım. Yanan kırmızı ışık merakımın imdadına yetişti o ara.. Yanımda idiler.. İki genç, üniversiteli!! Üşümüşlerdi üstleri başları tiril tiril…Ürperdim, cesaret edip tek kelime söyleyemedim, yutkundum sadece.. Karınlarını doyurmak, gücüm nispeti harçlık vermekte olsa amacım;cesaret edemedim teklif etmeye..Terslenirim diye.!!!!… Olmadı, içimde bir sızı,gözlerimizde yaşlar ve müthiş bir ürperti ile döndüm evime ..


Kaç yıl öncesi yaşadığım bu hazin ve örnek anı öylesine kazınmıştı ki hafızama.. Refuze olurum evhamıyla gençlerle kuramadığım diyalogtan dolayı hep utanç yaşadım ve hep bir pişmanlık içimde.


Şimdi Üniversitelerin kayıt dönemi..Muhtelif şehirlerimizdeki Üniversitelere kayıt trafiği hızlanmış vaziyette…Şehrimize onca gençler gelecek.Kimi şöyle,kimi böyle. Ve şehrimizden de başka kentteki üniversitelere gidecek onlarcası '!!!


Kimbilir kaç kişi aç,perişan olacak ?? Öte yandan gözlerini açıp bekleyen çakallar !!! İstifadeciler !! Tacizcilerimiz !!!.Ve ben hep bu sızı ve ürperti ile yaşamaya mahkum kalacağım. !!!


Temel ihtiyaçlar olan iaşe ve ibatadan yoksun bir gençlik var karşımızda.. Devletin bu trafikte yurtlarına ne kadar öğrenci yerleştirebildiği istatistiki bilgilerde mevcuttur.. Ya diğerleri ne olacak ?? Özel yurtlar,apartlar,pansiyonlar ve kiralanacak evler!!!! Ya kira ücretleri !!!

Kimi devletinin öğrenim kredisine hak kazanacak, kimi onu da bulamayacaktır..

Her şehrin zenginleri var.. Allah daha çok zengin türetsin, gözümüz yok!! Şirketler,vakıflar,hayırseverler var.. Hiç eksilmesinler !!! En mühimi devletimiz var,hep güçlü olsun !!!

Devlet babalığını daha bu yaştaki gençlerimize hissettirmeli,yaşatmalıdır ki ; bahse konu bu nadide gençlerimiz devletiyle,vatandaşlığı ile övünsün,kendini moralli hissedebilsin.. Kargaşa,anarşi içinde olmasınlar.. Sadık birer birey olarak yetişsinler.. Barınsınlar, karınlarını doyurabilsinler kimseye kul köle olmadan..

Özel sektörümüz sizlerde yakışır çabaların fedakarlığın içinde olmaktan sarfı nazar etmemelisiniz..Vakıflarımız,derneklerimiz artsın,bireylerimiz duyarlı olabilsinler..Madem o gençler geleceğimiz edebiyatında isek ; bu sloganda kalmamalıdır.

Sokakta kalan,karnını doyuramayanların sayısı gittikçe azaltılmalı ,herkez bu insani duruma duyarlı olmalıdır.

Yılların birikimi,yaşadıklarım ve gözlemlerim yanı sıra duyumlarım beni perişan etmektedir. Genel anlamda değil münferitte olsa,kısmi de olsa bazı gerçekleri dile getirmek elzemdir.

Yaşadığım şehirde her Üniversite kayıt döneminde ve dersler başladığında bazı ahlaktan yoksun kişilerin pusuya yatıp;aç ve barınaksız genç kızlarımıza musallat oldukları bir gerçektir. Bir şekilde ağına düşenleri  tahsili boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılıyarak  kullanmakta olanlar inkar edilemez..

Öte yandan; bir lokma ekmeğe,bir kutu biraya ar ve namusunu pazarlayanlar vardır.. İş arayıp girenlerin bir kısmı 3 gün sonra tacizle karşılaşabilmektedir.Delikanlılarımız bar,pavyon,kumarhane gibi yerlerde fedailik,kapıcılığa, kuryeliğe,ayak işlerine  kurban edilebilmektedir!!!
Anadolu'muzun bağrından tertemiz kültür ve ilişkilerle kopup gelen gençlerimizin;alışık olmadıkları özgür,kendi başlarına buyruk oldukları yeni ortamlarına adaptasyonun da yaşayacakları olumsuzlukları da göz ardı edilmemelidir.
Kurmaları muhtemel arkadaş ilişkileri elbette normaldir ve olmalıdır da. Sevgi dünyanın temeli. Aşk dedikleri doruktaki çalkantıları da yaşamaları olasıdır. İşte bu nokta da kuracakları ve yaşayacakları sevda ilişkilerini duygusallık boyutunda bırakamayıp; bedensel ilişkilere sokanların sonlarının hüsran olacağı bilincini muhafaza etmeleri menfaatlerinedir.

Şu an inanın psikolojim başka şeyleri aktaracak güce sahip değil.. Titriyor.. Kahroluyorum..

Bunları yapan,yaşatan ve yaşayanlar bir avuç dahi olsa insanlık ayıbıdır. Aç açık ama bir o kadar onurlu,şeref ve namus timsali o kadar çok evlatlarımız varki !!! İyi ki çoğunluktalar !!!

En başta aileler güçlü,evlatlarının gurbette ihtiyaçlarını daima karşılayacak durumda olmalıdır.

Devletimiz en güçlüsü olmalı, yarınımız olan gençlere kol kanat gerebilmelidir.

Öte yandan, vakıf,dernek,şirket ve varlıklı varlıksız bu vatanın ana-babalarının katkı sağlamaları boyunlarının borcu olmalıdır.

Yılmayın gençler !! Direnin !! Onur ve şerefiniz en güzel hazinelerinizdir.Kirletmeyin !!! Elbet bu ülkede hala çok sayıda duyarlı bireyler vardır !!!

Çilesiz, tok,barınaklı,aklı başında,seviyeli dostluk ve arkadaşlıklar içinde,uyanık; harika bir öğretim yılınız olsun !!!


                     
ŞİİR SARNIÇI

 

AĞLAMAK İSTİYORUM DOYASIYA


Ağlamak istiyorum doyasıya
Hüznün fırçası ellerinde iken gecenin
Ne olur yaslama başını omzuma
Çaresizlikler dökülürken tuvallere
Düşünme hiçbir şeyi ve sorma !!!

 

Vakit ilerledi artık iyiden iyiye
Geceden gebe şafağın sancıları
Biraz daha sıkıca sarıl bensizliğe
Ve yum o güzel gözlerini
Ağlamak istiyorum bu gece doyasıya !!

 

“Ağlamak ağlamayı getirir” derdin ya
Gezdirme dudağını öyleyse
Özlemle kurumuş çatlak dudaklarımda;
Hüzünler öyle dans etmesin gözbebeklerinde

 

Akvaryumlardaki balık ağızlarında yaşamak
Özlem ve sevdandan gönlüm çatlak çatlak
Yağmurlar boşanacak birazdan
Özlemlerimize sağnak sağnak !!!
Ne olur artık yaslama başını omzuma
Gezdirme dudaklarını yüzümde
Al o titrek,sıcacık ellerini avucumdan
Yum gözlerini,hiçbir şey sormadan !!!


Süzülen gözyaşlarımla bu kahrolası günleri
Boğacağım bir güzel sellere
Ve hiç durmadan ağlayacağım doyasıya !!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan KOÇ Arşivi
SON YAZILAR