Üniversite Affı

*Çeşitli nedenlerle, 28 yıl evvel üniversiteyle ilişiği kesilenlerde aftan yararlanabilecekmiş…
28 Yıl evvel, 20 yaşında bir genç"in üniversiteden atıldığı varsayımıyla hareket ederek söyleyeyim. Bu şahıs bu günlerde 48 yaşındadır, öyle değil mi?
Bu mağdurun aftan yararlanarak, şayet beyin cip"leri de kısa devre yapmadıysa, 48 yaşında tekrar okumaya başladığını, dört yıllık bir fakülteyi de hiç takıntısız  bitirdiğini kabul edelim, bu arada yaş oldu mu  elli iki ? Öğrencimiz bu kadar yıl sonra okuma aşkıyla yanıp tutuştuğuna göre, iki yıl da yüksek lisans yapsın o zaman da yaş eder elli dört. Bu hesaba göre resmi bir kurumda iş bulduğunu da varsayalım. Bu taktirde on bir yıl çalışması gerekiyor, atmış beş yaşına ne kaldı ki?


Ekonomik Kriz
*Global krizden nasibini ağır bir şekilde alan İzlanda"da vatandaşlar ellerinde, avuçlarında ne varsa lüks ürünlere yatırmaya başlamışlar.
Ülkeleri iflas etmişken, vatandaşları paralarını Rolex marka saatlere harcıyorlarmış. Rolex marka saatlerin, ikinci el piyasası olduğunu duymuştum. Ancak ağır bir ekonomik krizde yatırım aracı olarak tercih edilmesini bir türlü anlayamıyorum.
İflas psikolojisi bu olsa gerek, aslında biraz bizleri örnek almaları gerekmez mi?
Yastık altı yatırımlarından söz ediyorum, iki çeyrek altın alıp saklamayı bu İzlanda halkına kim öğretecek ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR