Üner: Orta Karadeniz Türkiye’nin enerji çöplüğü yapılmak isteniyor

Üner: Orta Karadeniz Türkiye’nin enerji çöplüğü yapılmak isteniyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Akın Üner, kurulması planlanan termik santraller ile başta Terme olmak üzere Orta Karadeniz'in Türkiye'nin enerji çöplüğüne çevrilmek istendiğini belirtti.

Seçim çalışmaları için Terme'ye gelen Akın Üner, Muhtarlar Derneği'nde ve Yalı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Termelilerin ilçede yapılması düşünülen enerji santralinin bölgede meydana getireceği zarar konusundaki şikayetlerini dinleyen Üner, "Yerel seçimlerde bu santralin yapılmayacağını söyleyerek oyları toplayan iktidar mensupları, Samsunluların nazarında siyasi itibarlarını bitirmişlerdir. İktidarın enerji santrali konusundaki tutumu, sadece malınızda değil canınızda da gözümüz var demeye getiriyorlar. Bölgemizde bildiğiniz gibi kömür ocağı yok. Yüzlerce kilometrelerce uzaktan bu bölgeye kömür taşıyıp Terme'de kirli enerjiye çevirmek hangi akla uyar? Buraya kömür santrali yapılırsa toprağa, denize ve havaya vereceği zararların neticede çoluk çocuğumuzun sağlına olumsuz yansıyacağı açıktır." dedi.

"Orta Karadeniz enerji çöplüğü yapılmak isteniyor." diyen Üner, sadece Terme’de değil Orta Karadeniz Bölgesinde yapılması planlanan ve çevreyi tehdit eden santrallerin, doğal dengeyi, toplum sağlığını, tarım sektörünü ve turizmi açıkça tehlikeye düşürdüğünü belirterek, Sinop’taki nükleer santralin yer seçiminin de manidar olduğunu söyledi. Akın Üner şöyle konuştu: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Orta Karadeniz Bölgesini Türkiye’nin enerji çöplüğü yapmayı amaçlayan hükümet politikalarını yırtıp atacağız. Samsun tabiatıyla barışık yaşayacak. Denizimiz, derelerimiz, havamız, topraklarımız kirlenmeyecek. Samsun, Allah’ın bahşettiği verimli ovalarda modern tarım yaparak, temiz organize sanayi siteleri kurarak, turizm sektörünü geliştirerek sağlıklı biçimde gelişecek ve zenginleşecektir." 

Akın Üner, Terme’nin yanı sıra Salıpazarı ve Tekkeköy’de vatandaşlarla buluşarak seçim çalışmalarına devam etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum