UMUT 14 ŞUBAT

UMUT 14 ŞUBAT
HEDİYECİLERİN YÜZÜ 14 ŞUBAT'LA GÜLÜYOR

HEDİYECİLERİN UMUDU 14 ŞUBAT

Samsun'da hediyelik eşya, bujiteri ve aksesuar ürünü satan esnafların çoğu 14 Şubat'ın yaklaşmasıyla birlikte alışverişlerinde artış yaşadı. Bayanların hediyelere olan ilgilerinin daha fazla olduğunu vurgulayan esnaflar yılbaşının ardından uzun süredir yaşanan durgunluğun sona ermesiyle duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

"KİŞİYE ÖZEL ÜRÜNLER REVAÇTA"

14 Şubat Sevgililer günü öncesi hediyelik eşya satışlarından dolayı memnuniyetini dile getiren Sıradışı Hediyeci mağaza sahibi Muhammet Çakar, "14 Şubat Sevgililer Günü öncesi kişiye özel ürünler revaçta. Bunlardan çoğu da kişiye özel kristal ürünler. Doğum günlerinde olduğu gibi 14 Şubat için de organizasyon ürünlerineyoğun bir talep var. Sihirli kupa ve normal kupa baskılarına rağbet çok. Bunun yanı sıra kutu ürünlerimiz de müşterilerimizden büyük ilgi görüyor. Uçan balon, şaka ürünleri, kişiye özel tablolar, oscar ödülleri yoğun talep gören ürünler arasında. Bekar müşterilerimizin ilgisi daha çok. Satışlar yılbaşından daha iyi yılbaşı alışverişleri daha kötüydü. Yeni yılın ardından piyasanın açılmasından dolayı satışlarımız bizi memnun ediyor. Bayanlar bu tarzda hediyelere daha düşkün Çoğunlukla 18-25 yaş arasındaki bayanların ilgisi oldukça fazla. Bayanlar erkeklerden daha fazla gezip hediyelik eşya bakıyorlar" dedi.

"BAYANLARIN İLGİSİ DAHA FAZLA"

Çoğunlukla bayanlara hitap eden ürünler olmasına rağmen müşterilerin de bayanlar olduğunu ifade eden Paris Aksesuar mağaza sahibi Sefer Kargün, Henüz beklediğimiz ölçüde şatışı gerçekleştiremiyoruz fakat bir iki güne kadar satışlarımız artacaktır. 14 Şubat Pazar gününe çok az bir zaman kalmasına rağmen gözle görülür bir hareket yaşamadık. Henüz bu gün için bir erkeğin gelip de sevgilisine hediye aldığına tanıklık etmedim. Bayanların hediyelik eşya tarsında ürünlere ilgisi erkeklere göre çok daha fazla. Gençlere hitap eden ürünler sattığımız için müşterilerimiz de daha çok genç kesimden oluşuyor. Yılbaşı öncesi yaşanan hareketlilik o günden sonra yerini durgunluğa bıraktı. Dükkana kattığımız yeni ürünlerle birlikte 14 Şubat alışverişinin artacağı günü bekliyoruz" şeklinde ifadelerde bulundu.

"ALIŞVERİŞE HAREKET GELDİ"

Yeni yılın başlamasından itibaren satışların14 Şubat alışverişleri için tekrar artışa geçtiğini belirten Şımarık Bujiteri Satış Temsilcisi Tuğçe Atalar, "14 Şubat Sevgililer Günü için çoğunlukla bayan müşteriler alışveriş yapıyor. Bujiteri, aksesuar ve hediyelik eşya ürünlerine erkeklere nazaran bayanlardan daha çok talep var. Müşterilerimizin büyük çoğunluğunu 16-25 yaş arası bayanlar oluşturuyor. 14 Şubat alışverişlerinde en fazla sattığımız ürünler takı ürünleri. Sevgililer Günü'ne özel takı ürünlerimizde indirime gittik bu sebeple de takı ürünlerine rağbet artış gösterdi. Yılbaşı öncesi yaptığımız satışlar bu kadar hareketli değildi. Yeni yılla başlayan hareketsizlik 14 Şubat'a yaklaştıkça değişti ve satışlarımızda artış yaşandı" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.