UMUDA DOĞRU….

UMUDA DOĞRU….

Hemen her yazar, son günlerin üç terör örgütünden bahsetme, halkın ve şehitlerin acısını paylaşmakta, sebeplerini, çözümlerini sunmaya çalışmaktalar. Aynı konu yine bir çok televizyonda işin uzmanı veya yakından ilgili yorumcularla anlatılmakta, fikirler öne sürülmektedir.
Bu üç terör teşkilatının ana hedefi, gizliden yada alenen bizim topraklarımızda kaos, yıkım, felaket gibi senaryoların pratiğe geçişini üstlenmek. PKK tarafından, askeri birliklerimize, askeri ve polis karakollarımıza, yapılan baskınları, halkın içinde ailesi ile birlikte gezen askerimizi, evlerinde uykuda iken infaz edilen polislerimizin şahadetini düşünüyorum. Şantiyeleri ve iş makinelerini yoldaki tırları yakmalarda terör hortluyor, yapmadıklarında çözüm süreci başarı ile devam ediyor algısının tutsağı olmuşuz. Onlar, canları istediklerinde tuzaklar kurup baskınlar yaparak, evlatlarımızı şehit ediyorlar. Bizde sınır dışı askerî operasyonlarla, karşı zayiat verdiriyoruz. Artık yalnız analar ağlamıyor, babalar da ağlıyor,  
Peki bu basiret kırılganlığının sebebi ne? Dünyaya ve yurdumuza barışı çivilemek için, terörist atakları durdurmak, caydırmak gerekir. Onlara katılan kendince haklı olduğunu sanan gençleri de bu yaşarken ölümlerde cebelleşmenin açmazından kurtarmak, vatanlarına, ailelerine hayrlı evlat olmalarını düşünmek lazım. Örgütlerin her türlü lojistik bağlantılarını kuruturken, elemanlarının uyanmalarını sağlayacak eğitici bildirileri uçaklarla atmayı da unutmamak, kendi istihbaratımızı çok güçlendirmek isabetli olur. Yüz yıllarca birlikte aynı topraklarda doğmuş, gerektiğinde aynı topraklar için toprağa düşmüş kardeşleriz. Demokratik hakları sağlamanın yanında, adalet mekanizmasını, vergi adaletini, insanca yaşama ortamını, üretimde, sanayide, tarım ve hayvancılıkta ivme kazanma isteklerimizi  rayına ivedi olarak oturtmak gerek. 
Umut ediyoruz ki, HDP de, İmralı’da, birlikte yaşadığımız  topraklarda kalıcı barışın sağlanmasında, kardeşliğin yeniden tesis edilmesinde, düşman ülkelerin taşeronluğunu bırakmak, kardeş kardeşi vurmamak konularında, gerçekten gayret gösterir, çevrelerindeki bazı ürpertici seslerin de tahrik ve kan kokan söylemlerinden vazgeçmelerini sağlarlar. Diler ve umarız ki, memleketimize,bölgemize ve dünyaya gerçekten barış, huzur, sağlık ve başarı gelir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR