ULUSOY UN HİSSELERİ DÜŞÜŞTE

ULUSOY UN HİSSELERİ DÜŞÜŞTE
Büyük reklam kampanyaları ile halka arz edilen ve talep toplama usulüyle 3,15 TL'den satışı gerçekleştirilen Ulusoy Un'un hisse senetlerinin değeri henüz 4 ay geçmesine rağmen yatarımcısına yıllık bazda % 43 zarar ettirdi.

HİSSE DÜŞÜŞTE
Samsun'da faaliyet gösteren şirketlerden olan ve Şekerbank Yatırım'ın Konsorsiyum Liderliğini yaptığı talep toplama usulüyle 3,15 TL.den halka satışa sunulan, 20.11.2014 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem gören Ulusoy Un 1,82 TL'ye kadar düşerek yatırımcısını üzdü.

YATIRIMCIYI UYARMIŞTIK
Ulusoy Un şirketinin satışa arz edildiği günün ertesinde DENGE Gazetesi olarak vatandaşın hisse senedini almadan önce iyi düşünmesini iş piyasasında dolaşan "Ulusoy Un Borçlu mu" iddiasının doğru olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmalarını tavsiye etmiştik.

BORSA TARİHİNE GEÇECEK
Ödenmiş sermayesini 65 milyon TL.'den 19 milyon 500 bin TL.'lik artırımla halka arz sonrası 84 milyon 500 bin TL.'ye çıkarmış olan Ulusoy Un'un piyasa değeri yaklaşık 290 Milyon TL'ye ulaşmış oldu. İddiaya göre, bu rakam üzerinden hisse değerinin düşüşü hesaplandığında yine yaklaşık 124 milyon TL. yatırımcısını zarara uğratmış olduğundan böyle bir zararın ise rekor seviye olarak Borsa tarihine geçeceği söyleniyor. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum