Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi
Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus ve Mevlana Ofisleri, Samsun ESN'nin (Erasmus Student Network) iş birliğiyle "Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı" düzenledi.

Program Hoşkadem Restoran'da yapılan sunumla başladı. Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programlarıyla OMÜ'ye gelen 14 uluslararası öğrenciye üniversiteyi ve Samsun'u tanıtmak,  öğrencilerin üniversite ve şehre uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen oryantasyon programının sunum kısmını Erasmus Gelen Öğrenci ve Personel Sorumlusu Betül Yıldırım ile Mevlana Koordinatörü Esra Derle gerçekleştirdi.

Samsun'a ve OMÜ'ye ait fotoğraf ve verilerin, slayt gösterisi eşliğinde anlatıldığı sunuma ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü ve AGH'den (Avrupa Gönüllü Hizmeti) de yetkililer katıldı. Yetkililer öğrencileri; Samsun'un sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri hakkında bilgilendirerek gelen soruları yanıtladılar.

Sunumun ardından ikram edilen öğle yemeği sonrasında öğrenciler için kampüs ve şehir turu düzenlendi. Samsun Kent Müzesi ve 1919 Panorama Müzesini gezen öğrenciler, Samsun'un kültürel mirasını yerinde inceleme fırsatı da yakaladı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.