ULUSLARARASI MUN KONFERANSINDA

ULUSLARARASI MUN KONFERANSINDA
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği uluslararası MUN konferansına katıldı.

  Türkiye ve Dünyadaki birçok okul ve üniversiteden öğrencilerin katıldığı konferans 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Yıldız Parkı ve SETA (Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı) binasında gerçekleştirildi.

Yıldız Parkı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde Bilal Erdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Yasin Aktay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci konuşma yaptılar. Avusturya, Hindistan, Pakistan, Kanada, ABD, Katar, Ürdün, BAE, Kosova, Kazakistan, Almanya, İngiltere ve Güney Afrika gibi ülkelerden gelen yabancı katılımcılarında yer aldığı açılış töreninde, konuşmacılar Birleşmiş Milletlerin yapısına ve “Dünya Beşten Büyüktür”e dikkat çektiler.

Birleşmiş Milletler prosedürlerinin bire bir uygulandığı KAIHLMUN’16 konferansında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Damla Şanlı ve Rabia Diril Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesinde (DISEC), Ayşenur Şen Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitesinde(SOCHUM) ve Ece Eren Güvenlik Konseyinde okullarını temsil etmişlerdir. Öğrencilerimiz konferansta Filistin Büyükelçisi, Fransa Delegesi, Birleşik Krallık Delegesi ve Ürdün Delegesi olarak görev almışlardır. Değişimi Değiştirmek (Change the Change) konulu KAIHLMUN konferansında Suriye iç savaşı ve mültecilerin komşu ülkelerdeki entegrasyonu ile kaçak silah ticaretinin engellenmesi konularının İngilizce olarak tartışılıp çözüm önerisinin sunulduğu komiteler, son gün genel görüşmede bir araya gelerek ortaya çıkan çözüm önerileri üzerinde görüş belirterek oylama yaptılar.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zahit KÖSEOĞLU,“İngilizce Hazırlıklı Proje sınıflarımız ilk defa bu yıl öğretime başlamasına rağmen toplamda 4 Model Birleşmiş Milletler( MUN), konferanslarına katıldı. Kartal İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı uluslararası MUN konferansına katılan öğrencilerimiz 14 farklı ülkeden gelen öğrencilerle dünya meselelerine çözüm üretmek için bir araya geldiler. Öğrencilerimi ve ATAMUN kulübümüzü bu duyarlılığından ve özverili çalışmasından dolayı kutluyorum.” dedi.

 KAIHLMUN’16 konferansında öğrencilere danışmanlık yapan Atakum  Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Ahmet BOYLU, “Bu konferansa katılan Atakum İHL öğrencilerinin politik, ekonomik ve siyasi konuları İngilizce tartışmanın sadece İngilizce seviyelerini değil, daha da önemlisi özgüvenlerini üst seviyeye çıkardığını” belirtti.

Uluslararası KAIHLMUN’16 konferansına katılan öğrencilerimizden Ece Eren, “ Tümü yabancılardan oluşan bir komisyonda Suriye meselesini tartıştık. Ayrıca bir çok yabancı arkadaş edindim.” dedi.

Ayşenur Şen: “Filistin Büyükelçisi olarak görev yapmaktan büyük gurur duydum. Gerçek BM’de olduğu gibi sadece Gözlemci statüm vardı fakat bütün tartışmalarda aktif rol almaya çalıştım. Bize her anlamda olumlu katkıları oldu bu konferansın.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Damla Şanlı ve Rabia Diril, daha önce katıldıkları MUN konferanslarından farklı olarak, bu konferansta bir çok yabancı öğrencinin olmasının büyük avantaj olduğunu, bu sayede kahve molaları dahil sürekli İngilizce konuştuklarını söylediler.

ATAMUN kulübü öğrencileri bu öğretim yılında Ankara, İzmir, Samsun ve İstanbul’da dört farklı MUN konferansına katılarak okullarını ülkenin dört bir yanında başarıyla temsil ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.