ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI SAMSUN'DA BAŞLIYOR

ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI SAMSUN'DA BAŞLIYOR
2015 yılı içersinde ilk defa, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) işbirliği ile Konseye üye ülkelerin katılımıyla Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı düzenlenecek.

"ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECE VE GENÇ LİDERLER"
İlki 2014 yılında, “Ortak Değerler, Ortak Gelecek ve Genç Liderler” teması çerçevesinde ortak bir medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünya ve toplum sorunlarına duyarlı, insanlığa ve topluma her yönüyle katkı sağlayabilen, değerlerine sahip çıkan yarının genç liderlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve ortak değerler etrafında güçlü yarınlar inşa etmek amacıyla Türkiye’de gerçekleştirilen uluslararası gençlik kamplarının ikincisi aynı tema çerçevesinde 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilecek.

KÜLTÜR TANITILACAK
Kamp programı içerisinde, kamp ve sportif aktivitelerin yanı sıra gönüllülük ve topluma katkı, ortak tarih ve ortak kültür, gençlerin sorunları ve çözüm önerileri konularında tematik oturumlar gerçekleştirilecek olup,  programda ayrıca Samsun, Trabzon ve çevresine geziler, ülkelerin ulusal sunumları, kültürümüzü tanıtmaya yönelik kültürel çalıştaylar olacak. Bahse konu kamplara, ortak tarih ve kültür bağları bulunan Türk Konseyi üyesi ülkelerden 200 gencin katılması planlanıyor. Kampa, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Irak’tan katılmak üzere her bir ülkeden 10’u kız 10’u erkek olmak üzere toplam 20’şer genç davet edilecek. Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kamplarının bayan katılımcılar için Samsun 19 Mayıs, erkek katılımcılar için ise Trabzon Düzköy Gençlik Kamplarında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.