"ÜLKEMİZ SIRTLANLARIN GÜZERGAHINDA"

"ÜLKEMİZ SIRTLANLARIN GÜZERGAHINDA"
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Kevser Parkında program düzenlendi.

FETÖ/PDY darbe girişimi 3. Yıldönümünde Havza’da demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ve adı 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı olan Kevser Cami önünde düzenlenen programın ardından okunan sala ile demokrasi nöbeti tutuldu.Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan nöbette ilk olarak slayt gösterimi yapıldı.Gösterimin ardından siyasi parti temsilcileri tarafından konuşmaları yapıldı.Sırası konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Saffet Ergin, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan Numan Kurt  yapmış oldukları konuşmalarda ülkenin bekası ve geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine vurgu yapıldı. Konuşmalarda ayrıca 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitler yad edildi.Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Türkiye’nin coğrafi konumuna dikkat çekerek; “Ülkemiz sırtlanların güzergâhında. Dışarıdaki düşmanları biliyoruz. Ama içimizdeki hainleri tanımamız önemli. Onların bir daha bu şekilde içimizde çöreklenmemesi için gerekli çalışmaları yapmalıyız. O gece kardeşin kardeşi kurşun sıktığı günlere döneceğimizden kortum. Ama bu Aziz Millet bu sefer hainlere geçit vermedi.   Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.” Dedi.

k22.jpg

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise yapmış olduğu konuşmada Türk milletinin yüzlerce yıldır birlikte yaşadığını, bu coğrafyada nice savaşlara, nice afetlere, nice badirelere birlikte göğüs gerdiğine değinerek; “Milletin silahları ile bu millete kurşun sıkan hainler. Yüce Türk Milletinin azmi ve kararı sayesinde muvaffak olamadılar.  Yıllardır ülkemiz üzerinde oyunlar oynayanlar, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçler ve tüm dünya, bu milletin yurduna, bayrağına nasıl sahip çıktığını bir kere daha gördü. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hainlerin dini bu şekilde kullanmalarına engel olmak için gayret içinde olmayız. Yüce Allah’tan bu millete bu kara günleri bir daha göstermemesini temenni ederim. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ile yad ediyor, hayatını kaybeden gazilerimize Allah’tan rahmet, sağ olanlara uzun ömürler dilerim.” Dedi.Kaymakam Yılmaz, Başkan Özdemir ve katılımcılar Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan fotoğraf sergisini gezdiler.Demokrasi programın yatsı namazından sonraki bölümünde ise mehter gösterisi ve ilahi konseri verildi.

k23.jpg

Konserin ardından 00.13’te salalar okundu ve vatan nöbeti başladı.

Gece boyunca Havza Belediyesi ve Türk Kızılayı Havza Şubesi tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.Programa, Havza Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Garnizon Komutan Personel Yüzbaşı Bahadır Çay,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, ilçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Baltacı, protokol üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, siyasi parti temsilcileri, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.