Ukrayna’da barış Debaltsevo’da kuşatma altında

Ukrayna’da barış Debaltsevo’da kuşatma altında
Ukrayna’da 12 Şubat’ta barış anlaşmasının imzalanması ve ateşkesin ilanının ardından Debaltsevo’da kuşatma altında kalan Ukrayna ordusuna ait binlerce asker kriz oldu.

 Ayrılıkçı milis güçler askerlerin silahlarını bırakarak bölgeden çıkabileceklerini belirtirken, Kiev içerden ve dışarıdan saldırılarla çemberi kırmaya çalışıyor. Dün başlatılan saldırılarda onlarca Ukrayna askerinin öldüğü iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Debaltsevo’da tansiyonun yükselmesinin beklendiğini, barış anlaşmasından bir hafta önce Ukrayna ordusunun bölgede kuşatma altında kaldığını söyledi. Macaristan’da akşam saatlerinde basın toplantısında bilgi veren Putin, “Ukrayna ordusu çemberi kırmak için girişimde bulundu. Ancak başarısız oldu. Ben Ukrayna yönetiminin Ukrayna askerlerinin silahlarını bırakmasına engel olmamasını ümit ediyorum… Diğer taraftan Donetsk ve Lugansk milis liderlerin çatışma alanında silahlarını bırakarak çıkmaları ve ailelerine dönmelerine izin vermesini bekliyorum.” çağrısı yaptı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.