Ukrayna’da ağır silahlar çekiliyor

Ukrayna’da ağır silahlar çekiliyor
Doğu Ukrayna’da Ukrayna güvenlik güçleri ve yerel milis güçler, 15 Şubat saat 00.00 itibariyle ilân ettikleri ateşkese uyuyor.

Minsk’te 12 Şubat’ta imzalanan anlaşma çerçevesinde ağır silahların belirlenen sınır hattının gerisine çekilmesi için de çalışmalar başladı. Bir yıla yakındır Donbas’ta devam eden iç savaşta, 5 bin 400 kişi hayatını kaybetti ve 1 milyona yakın kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti askeri yetkilisi Eduard Basurin, ülkenin genelinde ateşkese uyulduğunu, Debaltsevo’da kuşatma altında kalan Ukrayna ordusundan bazı çatışmaların duyulduğunu belirtti. Gece saatlerinde yaşanan çatışmalarla ilgili de Kiev yönetimi ve ayrılıkçı milis güçler birbirini suçladı.

Kiev yönetimi, bağımsız gözlemcilerin yerel saatle 03.00’den itibaren herhangi bir çatışma kaydetmediğini açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius yaptığı açıklamada, çok küçük çatışmalar dışında tarafların genel olarak ateşkese uyduğunu söyledi. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.