UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ SAMSUN'DA

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ SAMSUN'DA
Büyükelçi Sybiha, Ukrayna’nın yatırım fırsatlarını Samsunlu işadamlarıyla paylaştı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği organizasyonla bir araya geldiği işadamlarıyla ülkelerindeki yatırım fırsatlarını paylaştı.

Karadeniz Ukraynalılar Derneği’nin açılışı için Samsun’a gelen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkatip İgor Varaksin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği organizasyonla Samsunlu işadamlarıyla bir araya geldi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Aydın Özvatan ve Meclis Başkan Yardımcısı Ergin Yazıcıoğlu’nda bulunduğu toplantıda Büyükelçi Andrii Sybiha, ülkesinin yatırım fırsatlarını işadamlarıyla paylaştı.

“Yatırım için tüm şartlar mevcut”

Türkiye ile Ukrayna arasında asırlara dayanan güzel bir dostluk ilişkisinin bulunduğunu belirten Andrii Sybiha, “İki ülke olarak aynı frekanstayız. Stratejik işbirliğimiz mevcut. Son dönemde de iki ülke arasında ilişkiler en üst seviyeye çıktı. Ticaret hacmi de bunun en iyi göstergesi. Şu anda ticaret hacmi 4 milyar dolara ulaşmış durumda.  Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimizde yüzde 16’lık bir artış kaydedildi. Ama iki ülkenin esas potansiyeli bu değil. Bunun için de tüm şartlar şuanda mevcut.  Rakamları daha yukarı seviyelere çekmeliyiz.  Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna’yı ziyaret etti. Bu ziyarette dokuz anlaşma imzalandı. Bunların arasında çok önemli iki anlaşma mevcut. Yatırımcıları koruma ve çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları. İnanıyoruz ki; iki ülke olarak daha güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

“Direkt uçuşlar için gerekli çalışmayı yapacağım”

Türk işadamlarının Ukrayna’da altyapı ve üstyapıda başarılı işlere imza attıklarını belirten Sybiha, “İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması mevcut. Türk dostlarımızla birlikte üçüncü ülkelere, Ortadoğu ve Afrika’ya çıkabiliriz. Ülkemizde helal etin yetiştirilmesi ve üçüncü ülkelere satılması konusunda da Türk işadamlarıyla çalışmaktayız. Samsun’un, stratejik ve lojistik bir konumu mevcut. Doğrudan iletişim kurmak için de şartlar mevcut. Geçen yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye bir milyon turist geldi. Bu rakam şu an itibariyle bir milyon 120 bine ulaştı. İki ülke arasında haftada 186 uçuş var. Ama Samsun’dan direkt uçuş yok. Gerek Oda Başkanımız gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuyu bize iletti. Bu karşılıklı bir sorumluluk. Bunu da üzerime aldım. Çözüm bulmak için gereken çalışmayı yapacağım. Siz değerli Türk iş dünyasını ülkemize davet ediyorum. Kapılarımız size sonuna kadar açık. İşbirliğine açığız. Dost ve stratejik iki ülke olarak işbirliğine mecburuz.

Ardından da Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkatibi İgor Varaksin, ülkesindeki yatırım imkanları konusunda katılımcılara sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.