UFKA YARIŞMASININ BAFRA TANITIMI YAPILDI

UFKA YARIŞMASININ BAFRA TANITIMI YAPILDI
Bafra öğretmenevinde yapılan tanıtım toplantısına okul müdürleri, öğretmenler, yarışma gönüllüleri, il ve ilçe temsilcileri katıldı.


 
BİNLERCE GÖNÜLLÜ DESTEK VERİYOR
Samsun il temsilcisi Yusuf Ertürk, açıklamasında yarışmanın teknik detaylarıyla ilgili bilgiler aktarırken, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve binlerce gönüllünün organizasyonuyla uluslararası çapta düzenlenen yarışmanın Kur-an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformunun desteği ve Server Gençlik ve Spor Kulübü koordinatörlüğü ile düzenlendiğini söyledi.

YOLA ÇIKMAK İSTEYENE, YOL AÇIK
Yarışma için katılımcı hedefinin 1 milyon kişi olduğunu söyleyen il temsilcisi Yusuf Ertürk açıklamalarına şu şekilde devam etti:"Yola Çıkmak İsteyene, Yol Açık" temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen “Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması”nın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali olacak.Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye'den ve yurt dışından 7’den 70’e 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor.Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmanın A grubuna 6-10, B grubuna 10-14, C grubuna 14-19 ve D grubuna 19-30 yaş grubu başvurabilecek. E grubunda 30 yaş üstü katılımcılar yarışırken, F grubu ise ihtisas kategorisi olacak. Yarışmanın internet üzerinden yapılacak kısmında ise G grubu Türkçe ve H grubu katılımcıları İngilizce dillerinden sınava girecek. Yarışmaya cezaevlerindeki mahkûmlar da katılabilecek.Önceki yıllarda dereceye giren kişilerin birçok ödülün yanı sıra umre seyahatiyle ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri, yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar,  Ufka Yolculuk Sosyal Medya Sitesi’nde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya,  Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya katılanlar ise dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.
 
Toplamda 46 Umre Ya da Dosta Yolculuk
Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 TL ya da 9 bin TL; ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + 1.500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 1.500 TL ya da 8 bin TL; üçüncü olanlar ise 2 Umre Seyahati + 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 500 TL ya da 7 bin TL para ödüllerinden birini seçebilecek.G ve H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü olanlar ise tablet bilgisayar ödülü kazanacak. Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edilecek.    

Samsun Ödülleri   
Yarışmada Samsun’da dereceye giren yarışmacılardan, A kategorisinde 1. olan 750 TL, 2. olan 500 TL, 3. olan yarışmacı 250 TL para ödülüyle; 4. ve 5.lere Çeyrek Altın, 6-10.lara ise Gram Altın, B, C, D, E kategorilerinde 1. olan 1.000 TL, 2. olan 750 TL, 3. olan 500 TL, 4. ve 5.lere Çeyrek Altın, 6-10.lara Gram Altın olarak ödüllendirilecek.www.ufkayolculuk.com internet sitesinden detaylı bilginin görülebileceği ve başvuruların yapılabileceği yarışmanın A, B, C, D, E ve F kategorilerinin başvuruları 19 Şubat 2017’de, G ve H kategorisi başvuruları 24 Mart 2017’de sona erecek.Yarışmada A, B, C, D, E, F ve G kategorilerinin sınavları 26 Mart 2017’de, H kategorisinin ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.