TYP Personeline Veda Yemeği

TYP Personeline Veda Yemeği
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İŞKUR çalışanlarına 2018 yılında yaptıkları özverili çalışmaları nedeniyle ikramda bulundu.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İŞKUR tarafından Toplum Yararına Destek Programı kapsamında Yakakent Belediyesi'nde görevlendirilen ve çalışma süreleri tamamlanan 50 çalışan ile veda yemeğinde bir araya geldi. Belediye Kademe bahçesinde çalışma döneminin sonuna gelen TYP personeliyle yemekte buluşan Başkan Kıyma, büyük bölümü erkeklerden oluşan çalışanlara 6 ay boyunca Yakakent Belediyesi ile ilçeye verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Yakakent Belediyesi’nin yeni dönemde 60 çalışanla 204 kilometre çapında yer alan bir coğrafyada 17 mahalleye birden her alanda büyük bir özveriyle, mesai mevhumu gözetmeksiniz hizmet vermeye çalıştığına vurgu yapan Başkan Kıyma, bu hizmeti verirken son dönemde İŞKUR bünyesinde toplum yararına program (TYP) kapsamında hizmet yapan çalışanlardan da istifade ettiklerini söyledi. Mevcut personelin çok geniş bir alanda hizmet vermeye yetmediğini hal böyle olunca daha fazla çalışana ihtiyaç duyduklarını anlatan Belediye Başkanı, bu anlamda TYP çalışanlarının geçici sürelerle de olsa Belediye bünyesinde istihdam edilmesine çok önem verdiklerini dile getirdi.  Devletin de bu anlamda kendilerine gözardı edilemeyecek önemli bir destek verdiğini anlatan Başkanımız, bu destek sayesinde çok sayıda insanın evine ekmek götürme imkanı bulduğunu kaydetti. 

"BU MEMLEKETİN İNSANLARI..."
Yakakent Belediyesi bünyesinde 6 ay önce TYP çerçevesinde çalışmaya başlayan personelle yıl sonunun gelmesi ile birlikte ayrılık vaktinin de geldiğini vurgulayan Başkan Hüseyin Kıyma, “Bunu üzülerek söylüyoruz. Yani inanın bana sorsalar, ‘sizlerden ayrılmak isteyen en son kişi kim?’ diye, o benimdir. Kesinlikle sizden ayrılma gibi bir isteğimiz olamaz. Çünkü, bizim A’dan Z’ye çalışan her bir personelimize ihtiyacımız var. Sizden ayrılmayı kesinlikle istemiyoruz, bundan emin olabilirsiniz. Ama hayat bazen başlamaktan, bazen de bitirmekten ibaret. 6 ay önce işe başladınız ama yarın istemeyerek de olsa sizlerden ayrılmak zorundayız. Kanunların bize verdiği imkanlar bu kadar. İnşallah önümüzdeki yıl şubat ayında tekrar bu imkan doğarsa sizlerle yine çalışmaya devam ederiz. Çünkü, tekrar alım söz konusu olunca biz neticede şehir dışından, buraya çalışmaya adam getirmeyeceğiz. Bu memleketin insanlarını belediyede çalıştıracağız.” diye konuştu. Yakakent’te ve Belediye’ye 6 altı ay boyunca hizmet eden toplum yararına çalışan personelin mesaileri esnasında bazen camilerde, bazen okullarda da çalışarak toplum yararına önemli hizmetler verdiğini aktardı.

"İLÇEMİZE HİZMETLER VERDİNİZ"
Belediye Başkan Hüseyin Kıyma, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazen bir bakıyorsunuz İlçe merkezinde, bazen bir bakıyorsunuz tam tersi bir istikamette köylerde çalıştınız. Dolayısıyla bu çok geniş alanda ilçemize hizmetler verdiniz.  Elbette, bu büyük alana hizmet etmek için bizim daha çok çalışana, daha çok kaynağa ihtiyacımız olacak. İnşallah kaynaklarımız, imkanlarımız geliştikçe, büyüdükçe biz de bu şekilde iş imkanları, iş sahaları açmaya devam edeceğiz. Bu memlekete, hizmetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ellerinize, ayaklarınıza, yüreklerinize sağlık diyorum. Ve altı ay boyunca siz, biz fark etmiyor belli bir ücret aldık. İnşallah bu almış olduğunuz ücretlerin bereketli olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu paralarınız kat ve kat bereketlensin, bereketi bol olsun diyorum.” Dedi. Yemeğe, Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit ile Destek Hizmetleri Hasan İslam da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.