TÜYAP fuarlarına KOSGEB desteği

TÜYAP fuarlarına KOSGEB desteği
SAMSUN KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 2016 yılında düzenlenecek olan 6 adet fuara maddi destekte bulunacaklarını açıkladı.

 TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 2016 yılında düzenlenecek 6 adet fuar, KOSGEB Yurt İçi Fuar Desteği kapsamına alındı. Bu çerçevede, 23-28 Şubat 2016 tarihinde düzenlenecek Karadeniz 2'nci Kitap Fuarı, 15-20 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek olan Mobilya Dekorasyon Fuarı, 31 Mart – 03 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek olan İnşaat Fuarı, 26 Nisan – 1 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek olan Samsun 2'nci Otoshow Fuarı, 21-25 Eylül 2016 tarihinde düzenlenecek olan Samsun 2'nci Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ve 24-27 Kasım 2016 tarihinde düzenlenecek olan Samsun Gıda Fuarı, KOSGEB tarafından desteklenecek. Konuyla ilgili olarak KOSGEB Samsun İl Müdürlüğünü ziyaret eden TÜYAP Bölge Müdürü Emrah Yayla, fuarlara verilen destek için teşekkür etti. KOSGEB desteği sayesinde fuarlara ilginin ve katılımın arttığını belirten Yayla, Samsun’un fuar kültürü olan bir şehir olduğunu ve gelecekte bu alanda marka şehirlerden biri haline geleceğini belirtti.

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise KOBİ’leri geliştirmek için KOSGEB’in birçok destek modelinin bulunduğunu ve 'yurt içi fuar desteği'nin bunlardan sadece biri olduğunu dile getirdi. Dursunoğlu, "KOSGEB olarak teknoloji geliştiren, üreten ve yatırım yapan KOBİ’lerimizi desteklemekteyiz. Bunun yanında yapılan üretimin, yeni pazarlar bulması sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple KOBİ’lerin yurt içi fuarlara katılımını teşvik etmek amacıyla fuar katılım giderlerine yüzde 60 oranında hibe destek sağlıyoruz. Fuar katılımı için KOBİ başına 30 bin TL üst limitimiz var. Bu limiti KOBİ’lerimiz 3 yıl içinde kullanabiliyor. Limit dolduğunda, sonraki 3 yıl için tekrar bir 30 bin TL limit tanımlayabiliyoruz" dedi.

Dursunoğlu, ayrıca, KOSGEB Yurt İçi Fuar Desteğinden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin fuar başlangıç tarihinden en geç 3 işgünü önce KOSGEB Müdürlüğü'ne başvuru yapması gerektiğini hatırlattı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.