TUTU: "CAS'IN KARARINI BEKLEYECEĞİZ"

TUTU: "CAS'IN KARARINI BEKLEYECEĞİZ"
Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, üç puanın silinmesine neden olan olayla ilgili CAS’da görülen dava hakkında düzenlediği basın toplantısında...

 "Mahkeme kararının lig bitmeden açıklanacak olması bir umut mu, umutsuzluk mu, yaşayıp göreceğiz. Bu sonuç şöyle olacak, böyle olacak deyip umut aşılamaya da gerek yok, umutsuzluğa kapılmaya da gerek yok" de


BORCUN BİR MİKTARI ÖDENMEMİŞ
PTT 1'nci Lig ekiplerinden Samsunspor’da yönetim kurulu, 3 puan silme cezası ve CAS davası hakkında Nuri Asan Tesisleri'nde  basın toplantısı düzenledi. Ben Ofosu'nun 30 bin dolarlık alacağı nedeniyle Samsunspor’a 3 puan silme cezası geldiğini belirten Kulüp Başkanı Erkut Tutu, "Bu cezanın geldiği konu, 2002 yılında Samsunspor’da oynayan bir futbolcunun 2006 yılında alacaklarının ödenmediğini ileri sürüp konuyu FİFA'ya tanışıdığı bir borç. 2014 yılında alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili kulüple yaptığı bir protokol. Bu protokolün uygulanamaması, paranın ödenmemesinden dolayı, FIFA Disiplin Kurulu’na taşınan bir borç. Fakat bu borç 2006 yılından 2014 yılına kadar 8 yıl boyunca hiçbir şekilde gündeme gelmiyor. 2014 yılı 13 Temmuz'da böyle bir borcun olduğu ve bu borcun ödenmediği takdirde Samsunspor’un 3 puanının silineceği ile ilgili bir karar kulübe tebliğ ediliyor. Dönemin yönetim kurulu arkadaşlarımız, bu paranın bir kısmını alacaklı futbolcunun avukatı ile görüşerek ödüyorlar. Ondan sonraki süreçte kalan borcun ödenmediği ortaya çıkıyor. 27 Aralık 2014 tarihinde biz yönetime seçiliyoruz. Pazartesi günü eksik yatırılan bir borcun olduğu bize söyleniyor. Yönetim kurulu arkadaşlarımız da konu bize intikal ettikten bir gün sonra karşı tarafın avukatıyla iletişime geçiyor ve paranın tamamı ödeniyor. Kendisinden de Samsunspor’un hiçbir borcunun kalmadığına dair ve şikayette bulunduğu 3 puan silme davasından vazgeçtiği, bu davanın iptal edilmesi ile ilgili yazı alınarak yapılan bu işlemlerin hepsi Türkiye Futbol Federasyonu’na ile FİFA Disiplin Kurulu’na bildiriliyor. Fakat FİFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararlar neticesinde bu kararın uygulanması talep ediliyor. Futbol federasyonumuz da nihai olarak kararı uyguluyor. Bu süreçte bizler, konuyu en üst makam olan CAS’a, haklılıklarımızı ispat eden gerekli belgeleri sunarak taşıyoruz" dedi.

TEKRAR YARGILAMA İSTENİLDİ
Samsunspor’un bu konuda haklı olduğu ve bu işin bir üst mahkemeye taşınması gerektiği kanaatine vararak CAS'a gittiklerini belirten Başkan Erkut Tutu şöyle konuştu:“Bize Türkiye’deki futbol yönetimleri içerisinde bulunan hukukçular, bu işin CAS’a taşınmasının bir sonuç getirmeyeceğini, hatta bu işin usulden reddedileceğini, bu işi için mahkeme günü bile verilmeyeceği yönünde beyan etmelerine rağmen, biz Samsunspor Kulübü’nün hakkını sonuna kadar arayıp, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz dedik ve 2 türlü dava açtık. Birinci dava, Samsunspor Kulübü’nün puan silme cezasının durdurulması, ikincisi de 'Samsunspor’un elinde bu belgeler var, biz bu konunun tekrar yargılanmasını istiyoruz' dedik. Daha sonra bize bir mahkeme günü verdiler. Dün gidip mahkemeye katıldık. Burada 45 dakika kulübümüze söz verdiler. Biz de 45 dakika gerekli savunmamızı yaptık. Elimizdeki mevcut tüm belgeleri kendilerine sunduk. Bizim verdiğimiz belge ve bilgiler doğrultusunda mahkeme başkanı FİFA yetkililerine söz verdi. Mahkeme başkanı daha sonra her şeyin notunu alarak, bu durumun bir süreci olduğunu, bir karar verileceğini bize beyan etti."

"BU ÇOCUKLAR KULÜBÜ İSTEDİĞİMİZ YERE GETİRECEKLERİNE İNANIYORUM"
Davanın yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdüğünü hatırlatan Başkan Tutu, "Biz kendimizi mahkeme heyetine çok iyi anlattığımızı düşünüyoruz. Samsunspor Kulübü’nü anlattık. Bizim bu parayı ödediğimizi, bu parayı öderken de karşı tarafın avukatının kesinlikle bu davadan vazgeçtiğini belgeleri ile birlikte kendilerine sunduk. Mahkeme kararının lig bitmeden açıklanacak olması bir umut mu, umutsuzluk mu yaşayıp göreceğiz. Bu sonuç şöyle olacak böyle olacak deyip umut aşılamaya da gerek yok, umutsuzluğa kapılmaya da gerek yok. Tamamen bizim sunduğumuz belgeler neticesinde bir karar verilecek. İnşallah kulübümüze verilen 3 puan silme cezası geri iade edilir. Biz yolumuza 44 puanla devam edeceğiz. Bu çocuklar bugüne kadar elde ettikleri başarıları son 6 maçta da elde ederek sonunda kulübümüzü istediğimiz yere getireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.