TUTMAYAN TEZGÂHLAR

Yazdığımız yazılar anında adreslerine gitmiş olacaklar ki ilgililer anında cevap verme gereği duydular. Yeni seçilen Belediye Başkanlarından tek dileğim son beş yıl içerisinde Belediyeler ve bağlı şirketler üzerinden başta Denge gazetesi olmak kaydı ile hangi basın kuruluşuna kaç lira ödenmiş bir açıklasınlar da bu toplum milletten toplanan vergilerin nasıl hoyratça harcandığını görsün. Altı üstü olmayan çete bozuntularının ve yalamalarının nasıl milletin paraları ile zevk ü sefa yaptıklarını görsün bu toplum. Altlarında lüks Jeep’lerle, X5’lerle gezen bu şerefsizlerin paraları nereden bulduklarını bu millet bir görsün de ondan sonra konuşsunlar. Son iki yılda basın üzerinden siyaseti öyle dizayn etmişler ki aklınız şaşar. Önce çete bozuntuları basına sızdırdılar, ardından okunma oranlarını uyduruk reklamlarla abartıp sanki çok okunuyorlarmış gibi topluma lanse ettiler. Biz de o dönem çok fazla sesimizi çıkarmadık. Neden çıkarmadık derseniz elimizde yapılan ödemelerle ilgili belge yoktu. Ancak şimdi bu belgeler kısım kısım gelmeye başladı. Önümüzdeki süreçte bu belgelerin tamamı geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

 

Bir AK Partili olarak bu seçimde kaybedilen iki büyük ilçeye hem üzüldüm hem de sevindim. Üzüldüm çünkü iktidar olmayan bir Belediyenin iktidar desteği alma şansı yok. Belediyeler ekonomik açıdan öyle perişan bir haldeler ki anlatamam. Yeni Başkanlar bunu nasıl çözecekler bende merak ediyorum. Sevindim çünkü 3-4 belediye adeta çetelere teslim edilmiş. Onlara yapılan ödemelerden tutun da Belediyelere alınan adamlarına varıncaya dek tamamen hoyratça bir harcama yapılmış, Belediyeler perişan olmuşlar. Yeni Başkanların onları aynı şartlarda devam ettireceklerini sanmıyorum. Şayet ettirir iseler anında müdahale edeceğimi açık ve net buradan yazıyorum. Biz dört farklı iş kolunda faaliyet gösteriyoruz, matbaa bizim, CTP makinasına 70 bin dolar ödemişiz, dışarıya en ufak bir iş yaptırmıyoruz, personel giderimizi elimizden geldiği kadar minimize etmişiz,  buna rağmen ay sonunu zor getiriyoruz… Belediyeleri talan eden şerefsizler para bolluğundan alkolü ağızlarıyla değil kıçlarıyla içiyorlar, parayı verenler de maalesef benim Ak Partili arkadaşlarım.

 

Bu seçimde öyle enteresan ilişkiler kurulmuş ki aklınız şaşar. Gelen bilgilere göre TSO’nun yöneticisinin evinde kirada oturan AK Parti Genel Başkan yardımcısı, onların isteği doğrultusunda meclis üyelikleri ile ilgili listenin seçim kuruluna verileceği son gün, Zihni Şahin ile görüşüp Atakum ’da kontenjandan 1. sıraya koydurmuşlar, birinci sırada olan Mustafa Keskinoğlu’nu da 2. sıraya koydurmuşlar. Amaç Büyükşehirde Zihni Şahin’e istediklerini yaptırmak tabiki ama Allah öyle bir Allah ki Millet ittifakı Atakum kontenjanda 1.sırada olan daha önce Canik Belediyesi’nde MHP’den meclis üyesiyken İYİ Parti’ye geçen Ayhan Ayvaz seçiliyor. Bunların adamları Atakum’a dahi seçilemiyor, buna ne kadar üzüldüğümü anlatamam(!)…

 

Hani diyorlar ya ‘’Samsun’u mahveden adam kayınçon, ona niye yazmıyorsun?’’ diye, bunu bana soranlara bende diyorum ki acaba Atakum’a Zihni Şahin’i kayınçom mu koydu yoksa Çiğdem Hanım mı istedi oradan aday olmasını?  Çiğdem hanım perde arkasından o kadar enteresan müdahaleler yaptı ki aklınız durur. Meclis üyeleriyle ilgili listeyi yapmak üzere Samsun’a gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, kadın kolları Başkanı Rabia Baykeser’i Büyükşehir’e koyacak bir yerden Canik listesine girmesi için öyle bastırmış ki aklınız durur. Sorarım size kim var o işin arkasında? Allah’tan Sandıkçı dik durdu da 4. sıraya girdi ve Büyükşehir’e gidemedi. Bir de hani bizim gazetede manşetten ‘ne işi var orada’ diye verdiğimiz bir haber vardı. Çiğdem hanım çeteden yargılananların mekânına gitmişti. Biz de onu haber yapmıştık ya; o haberle ilgili Çiğdem hanımdan en ufak bir açıklama gelmedi. Oysaki Millet Bahçesi ile ilgili ‘İhaleyi kim aldı’ diye yaptığımız habere anında cevap vermekle kalmayıp savcılığa da şikâyet etmişti bizi. Madem o kadar hassas davranıyordu, acaba neden o haberle ilgili de en ufak bir açıklama yapmadı? Onu da kamuoyuna açıklarsa çok iyi olur. Üzülerek ifade etmek gerekirse bu şehirde bizim canımızı ortaya koyarak ölümüne bitirdiğimiz çete bozuntularını AK Partililer yeniden ihya etmek için canla başla çalıştılar ama bakalım bundan sonra ne yapacaklar, onu da çok merak ediyorum.

 

AK Parti teşkilatları yenilenmeli diyen arkadaşlara da birkaç sözüm olacak. Onlar önce teşkilatları değil, Belediye Başkanlarının ve adaylarının hatalarını arayıp bulsunlar. Hangi AK Partilinin CHP’ye, İYİ Parti’ye çalıştığını bulsunlar onlarla ilgili gerekeni yapsınlar da ondan sonra konuşsunlar. AK Parti teşkilatlarının yapmaları gerekeni sonuna kadar yaptıklarını düşünüyorum. İlkadım’daki ilçe Başkanından tutun da, Canik, Tekkeköy ve Çarşamba’daki ilçe Başkanına kadar tamamı geceli gündüzlü çalıştılar. Atakum’la ilgili çok fazla bir şey diyemiyorum ama diğerlerini bizzat gördüm, adamlar geceli gündüzlü çalıştılar. Kaybeden Başkanlardan Erdoğan Tok da Allah için çok iyi çalıştı. Onu kardeşleri çıkmaza soktular, çok yanlışları olmuş. Yeni duydum ama bizim işimiz düşmüşe vurmak değil tabiki. Sizin anlayacağınız bu seçimde o kadar enteresan tezgâhlar kuruldu ki aklınız şaşar ama Allah buna fırsat vermedi. Bundan sonra da Allah’ın izniyle biz buradayız. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR