Türk'ün Büyük Zaferinin 96. yılı kutlandı

Türk'ün Büyük Zaferinin 96. yılı kutlandı
30 Ağustos şehrin meydanında coşku ile kutlandı.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından törene katılan birliklerin ve vatandaşların bayramını kutladı. 
Öğrencilerin şiir okuduğu programda İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ile Garnizon Komutanlığı Bando Takımı mini konser verdi. Canik Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de gösteri sunduğu törende Roman ezgileri eşliğinde 4 kadının gösterisi ilgiyle izlendi.

Samsun Bando’nun Bayrama Özel Repertuarlarından Oluşan Performansları İle Zafer Bayramı Bulvar AVM’de Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Her özel günde gerçekleştirdiği etkinlikleri Samsunlularla buluşturan Bulvar AVM, Zafer Bayramı’nın 96. Yılını, Samsun Bandonun marşlardan ve türkülerden oluşan repertuarlarıyla harmanlayarak keyifli bir dinletiyle kutladı.Programda; 10. Yıl marşı, İzmir Marşı, Harmandalı, Dağ başını duman almış gibi birçok marş milli duygulara dokundu. Sakarya İlkokulu 4/C sınıfı öğrencilerinden Poyraz Kurtuluş ve Ege Çınar Gültekin Harmandalı zeybeğinde halk oyunları performanslarını sergilediler.AVM’nin her köşesinde milli bayram coşkusunu yaşatan Samsun bando takımına tüm Bulvar AVM ziyaretçileri eşlik etti. 

Samsun'un Bafra, Kavak, Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bafra ilçesindeki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığınca 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakam Ali Fuat Türkel, burada şeref defterini imzaladı.

Buradaki programın ardından Kaymakam Türkel, makamında tebrikleri kabul etti. 

Kavak

Kavak Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Jandarma Komutanlığından Uzman Çavuş Ali Araç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Öğrencilerin şiir okuması ve konuşmaların ardından tören, kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle sona erdi.

Törene Kaymakam Fahri Onay, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Ladik

Ladik Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenginin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlamına ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti. 

Daha sonra kaymakamlık makamında Kaymakam Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve Cumhuriyet Savcısı Erkut Özçelik, tebrikleri kabul etti.

Törene Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Akar, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Havza

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlama, Mehmetçik Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti. 

Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Törende Personel Asteğmen Emre Çitil'in günün anlam ve önemimi belirten konuşmasının ardından öğrencilerce şiirler okundu. 

Törene Belediye Başkanı Murat İkiz, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Alpaslan ve protokol üyeleri katıldı.

Havza ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Havza Şubesi tarafından program düzenlendi. 

Mehmetçik Meydanı'nda yapılan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Programa ADD Havza Şube Başkanı Hayriye Sevda Kurtiş, CHP Havza İlçe Başkanı Ertaş Çoban ve partililer katıldı.

Vezirköprü

Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner'in makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Ebru Dinçel yaptı.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Zeynep Rana Güner'in "Şehit Askerin Mezarı Başında" adlı şiiri okumasıyla kutlamalar sona erdi. 

Törene, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.