Türkmenlere sahip çıkmalıyız

Türkmenlere sahip çıkmalıyız
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Türkmenlere yapılanlara karşı durmak için Türkiye olarak etkin bir şekilde rol almalıyız.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek son günlerde Suriye’de yaşayan Türkmenlere karşı yapılan saldırılar hakkında Samsunun Havza ilçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek yapmış olduğu açıklamada Türkiye'nin son 15 yılda Ortadoğu'da ve komşu ülkelerle olan ilişkilerde yürüttüğü politikaların çok önemli olduğunu ve gelinen noktada yaşanan gelişmeleri durup seyreden bir Türkiye’nin ortaya çıktığını vurgulayarak; “Amerika Birleşik Devletinin kimyasal silahlar bahanesi ile Irak'a girmesi ve Irak'ın kuzeyinde bir Kürt yönetiminin oluşması AKP'nin yanlış politikalarının bir neticesi olarak hep beraber izledik. Bu süreç yaşanırken Irak'ta bulunan Milli Mücadele yıllarında Misak-i Milli sınırlarında bulunan ve Türkmenlerin yaşadığı  Musul ve Kerkük şuan ki mevcut siyasi iktidar tarafından yalnız bırakıldı. Hep beraber AKP'nin buradaki Türkmen'leri yalnız bırakarak her türlü katliam ve mezalime karşı savunmasız bıraktığını izledik. CHP Olarak mevcut siyasi iktidarın Musul ve Kerkük'te yaşayan Türkmenlere bakmayıp mezhepsel ayrım yaptığını görüyoruz. Bu bölgelerde yaşayan Türkmen'lerin yalnız kaldıklarını gördük ve bunu her defasında dile getirdik. Maalesef Mısır'da Libya'da bu siyasi iktidar tarafından izlenen politikalar yanlıştı.” Dedi.
 
Zeybek  Cumhuriyet Halk Partisi olarak Suriye konusunda da yanlış politikalar uygulandığını her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Zeybek; “ Mevcut siyasi iktidar Suriye'ye rejim ihraç etmek için oranın iç dinamiklerini harekete geçirerek, iç savaşa sürükleyerek emperyalistlerle iş birliği içerisinde olduğu gördük. Geldiğimiz noktada emperyalist güçler yani ABD ve Rusya'nın kendi menfaatleri doğrultusunda anlaştığını Rusya'nın Esad’la, Amerika'nın IŞID ile iş birliği içinde olup kendi çıkarları için mücadele etmekteler. Üzülerek görüyoruz ki Türkiye'nin dış politikaları yanlış bir zemine oturtulmaktadır. Bunun sonucunda Türkiye'nin doğusunda 800 km sınır hattında PYD'nin yerleştiğini görüyoruz. ABD'nin bunun tarafı olduğunu ve Türkiye'nin bu müdahale edemediğini ve sınırımızda yeni bir devlet oluşturulduğunu canlı bir şekilde yaşıyoruz. Türkiye'nin menfaatleri yok edilmiştir, Orta Doğuda Türkmenlerin menfaatleri yok edilmiştir, bu menfaatlerin yok edilmesinde mevcut siyasi iktidarın büyük rolü oldu. Son yaşanan olaylarda Suriye’de yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerinin, Türkmen kasabaları ve Türkmen dağının bir şekilde bombalanması, AKP iktidarının soydaşlarımızdan taraf olmadıklarını, onlarından yana olmadıklarını göstermekte olup, AKP iktidarının emperyalistlere niye bu saldırılar yapılıyor diye sorma hakkı yoktur çünkü bu olayların bu hale gelmesinde siyasi iktidarın büyük rolü olmuştur. Emperyalist ülkeler paylaşımlarını yapmışladır fakat Türkiye bunun dışında kalmıştır, Ortadoğu kan gölü içinde kalmıştır. Türkmen soydaşlarımı orada katledilir ve oradan sürgün edilir hale gelmiştir. Türkmenlere yapılanlara karşı durmak için Türkiye olarak etkin bir şekilde rol almalıyız. Yaşanan gelişmelere sesiz kalan bir siyasal iktidar ile bunun olmayacağı her seferinde ifade ettik. Yaşanan bu gelişmelerde ve geldiğimiz nokta yanlış politikaların eseridir. Yaşanan gelişmelerin ardında Musul Kerkük ve Suriye'de ki Türkmenlerin yerlerinden edilmesi ve burada bir Kürt devleti kurulması hayali vardır. Bizim düşüncemiz ülkemizin Ortadoğu politikalarını gözden geçirmesi ve buradaki etkinliğimizi artırmaya yönelik politikalar izlenmeli. Biz bundan sonraki süreç içerisinde Türkmen kardeşlerimizin buralardaki varlıklarına sahip çıkmak zorundayız. Bizim Ortadoğu ile tarihten gelen derin bağlarımız var. Türkmen kardeşlerimizin varlıklarına sahip çıkma adına uygulanacak olan her türlü politik karara destek vereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.