Türkmenler için yardım kampanyası

Türkmenler için yardım kampanyası
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Samsun Ülkü Ocakları, Suriye Türkmendağı’ndaki Türkler için "Vefalı Türk Geldi Yine" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, "Suriye tarihin gördüğü en büyük güç hesaplaşmalarından birine tanıklık etmektedir. Bölge üzerinde plan yapanlar, mazlum ve biçare bölge halkının oluk oluk akan kanından ziyade elde edecekleri milyon dolarlık ticari pazarları evla görmektedir. Kendi namuslarını, canlarını ve en kıymetlileri olan vatanlarını savunan Suriye Türkmen soydaşlarımız ise bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi halindedir” dedi.

GEZE şöyle devam etti; “Vatan toprağının kutsaliyetine inanan ve can verip bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız tüm imkânsızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Sivil soydaşlarımızın üzerine bombalar yağmakta, yavrularımızın feryatları, analarımızın ağıtları arşı titretmektedir. Her biri atası Fatih yaşında olan Türkmen yiğitleri gün geçtikçe erimekte, asırlık çınar Türkmen babaları bu manzara karşısında kahrolmaktadır. Büyük sıkıntılar içerisinden sıyrılarak bugünlere gelen Ülkücü Hareket, soydaşlarının çektiği sıkıntıları yüreğinin en derininde hissetmektedir. Ülkü Ocakları, Türk milletinin kendisine teslim ettiği yardımları bu güne kadar Irak Türkmeneli, Suriye ve Türkiye’de bulunan bir milyonun üzerinde Türkmen soydaşımıza ulaştırmanın gurur ve mutluluğunu taşımaktadır.

Suriye Türkmendağı’ndaki soydaşlarımıza gönderilmek üzere bir yardım kampanyası başlatarak savaşın ortasında olan soydaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız. Bu doğrultuda  gıda (Su, Konserve, Bulgur,Pirinç, Makarna, Un, Kahvaltılık (Üçgen Peynir, tereyağı, bal)) ve Tekstil (Yatak,Çocuk Bezi, Çocuk Ayakkabısı, Çocuk Giyim, Battaniye, Çadır) beklemekteyiz.

Yardımlarınızı 30 Kasım 2015 tarihine kadar Samsun Ülkü Ocaklarının il ve ilçe temsilciliklerine ulaştırabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız maddi yardımları Ocağımıza getirebilir. Yahut (İş Bankası Samsun– Atakum Şubesi Türk Lirası: TR83 0006 4000 0017 3050 1639 00-Okan IŞIK) yatıracağınız nakdî yardımlar geçmişte olduğu gibi yine bizzat Ülkü Ocakları tarafından ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırılacaktır." dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.