Türkmen ailelere yardım

Türkmen ailelere yardım
Musul'daki savaştan kaçan iki aile Bafra'ya gelerek Osmanbeyli Mahallesi'nde bir eve yerleşti.

Durumları iyi olmayan Türkmen aileler için Osmanbeyli Mahallesi Muhtarı Ramazan Bülbül, Bafra Umut Derneği'ni arayarak, iki Türkmen ailenin ihtiyaçlarını belirtti. Türkmen aileye barınabilecekleri bir ev bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, ''Geceyi soğukta halının üzerinde geçiren Türkmen ailenin yardımına Bafra Umut Derneği ve Bafra Ülkü Ocakları yetişti. Bebeklerin ve çocukların soğuktan korunacak kıyafetlerinin olmaması ve yatak yorganlarının bulunmaması yürekler acısı bir durumdu. Bafra Sosyal Market'e gütürdüğümüz ailenin ihtiyaçları olan ayakkabı, çorap, giysi, yatak, yorgan gibi malzemeleri alarak yerleşmiş oldukları eve taşıdık. Bafra Osmanbeyli Mahallesi Muhtarı Ramazan Bülbül, Türkmen aileye oturacakları bir ev tahsis etti, yakacak yardımını karşılamaya söz verdi.'' dedi.

Bafra Eğitim Kültür ve Ülkü Ocakları'nın başlatmış olduğu Türkmen ailelere yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu, yapılan desteklerden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, ''Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bir şeyler yapmaya gayret ettik. Gecelerini inşallah rahat ve sıcak geçirecekler. Ama ülkemizin her köşesinde yardım bekleyen kardeşlerimiz var.'' diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.