Türklerden soykırım iddialarına protesto

Türklerden soykırım iddialarına protesto
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde yaşayan Türkler, eyaletteki bazı okullarda tarih derslerinde 1915 Tehcir Olaylarının, 'Türkler Ermenilere karşı soykırım yaptı'

Şeklinde anlatılmasını, Düsseldorf'taki Eyalet Parlamentosu önünde protesto ettiler.
KRV Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft'a karşı da gerçekleştirilen mitinge, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Gelsenkirchen ve Oberhausen kentlerinden katılım oldu. Duisburg'daki Dialog für Frieden adlı dernek tarafından organize edilen mitingin önderliğini Dr. Ali Söylemezoğlu yaptı. Duyarlı Türkler miting için saat 14:00'de Parlamento önünde toplandı. Mitingde Türk bayrağı, Atatürk posteri ve Azerbaycan bayrakları taşındı.

"BİZE KULAK VERİN!"

"Bize kulak verin!" sloganıyla yapılan miting sırasında, üzerinde kulak figürü bulunan dövizler açıldı. Mitingde önce Almanca, sonra da Türkçe konuşan Dr. Ali Söylemezoğlu, "Bizler burada gayet haklı bir davayı savunuyoruz. Çünkü Türkiye'nin soykırım yapmadığına dair elimizde gayet kuvvetli belgeler var. Bu belgeler sadece Türkiye tarafına ait belgeler değil, Ermenilerin de yazdığı belgeler bulunuyor. Bunlarla Türkiye'ye atılan iftiraların doğru olmadığını ispatlayabiliyoruz. Buna rağmen, Almanya'da bir çok yerde ve bizim bulunduğumuz eyaletteki okullarda çocuklarımıza, 'Türkler Ermenilere soykırım yaptı' şeklinde dersler verilmekte. Biz de bu durumu protesto etmek için toplandık" dedi.

Habercilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Ali Söylemezoğlu, bize kulak verilsin, bizimle konuşulsun, oturalım konuyu tartışalım istiyoruz. Diğer taraftan Türk aileleri, eğer okullarda çocuklarına soykırım yapıldı şeklinde ders veriliyorsa, bize ulaşsınlar ve bunu yalanlayan belgelerden temin etsinler istiyoruz. Konuyla ilgili bilgi sahibi olacak Türk çocukları okullarda öğretmenlere kendi milletinin haklı davasını savunabilir. Bunlar için dernek olarak 10 yıldır çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Miting yerine gelen ikisi kadın, üç kişi mitingin yapılmasına karşı çıkınca iki grup arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Miting için geniş güvenlik önlemi alan Alman polisinin araya girmesiyle tartışma sona erdi. Mitinge vatandaşları davet eden Dr. Ali Söylemezoğlu, iki yıl önce de aynı dersin kaldırılması için 8 bin imza toplayıp KRV Eğitim Bakanlığı'na ve Başbakan Hannelore Kraft'a ulaştırmıştı.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.