'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE KARAR VERECEĞİZ'

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE KARAR VERECEĞİZ'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "16 Nisan Pazar günü Türkiye önemli bir oylamaya gidiyor. Bu bir halk oylamasıdır, bir seçim değildir. Burada partiler seçime girmiyor, ne milletvekili ne de belediye başkanı seçeceğiz. O gün Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz." dedi. 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapmasında çalışmalarını Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerinde sürdürdü.Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül, 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfar Kalaycı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Çelik, Burhan Erçal ve İlçe Teşkilat üyelerinin katılımıyla düzenlenen programlarda, Sivil Toplum Kuruluşları'nın yöneticileri, muhtarlar, esnaf ve işadamları, mahalle başkanları, ilçe teşkilat üyeleri ve vatandaşlarla biraraya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, gösterilen yoğun ilgi, alaka ve destek için Alaçamlılara ve 19 Mayıslılara teşekkür etti. 16 Nisan Pazar günü Türkiye önemli bir oylamaya gittiğini ifade eden Milletvekili Köktaş, "Bu pazar yapılacak olan halk oylaması, bir seçim değildir. Burada partiler seçime girmiyor, ne milletvekili nede belediye başkanı seçeceğiz. O gün Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz. " dedi. 

TÜRKİYE HEDEFLERİNE YAKALASIN
Milletvekili Köktaş konuşmasına şöyle devam etti: "Bu süreç içinde dolaştığımız tüm ilçelerimiz de vatandaşlarımıza tek tek anlatıyoruz, ülkemiz 82 model, her tarafı dökülen darbe anayasasıyla yoluna devam etmesin, büyüyen, kalkınan Türkiye’ye yakışan milletin iradesini esas alan, milletten başka hiçbir güç tanımayan yeni bir anayasayla yoluna emin adımlarla devam etsin, hedeflerini yakalasın. İşte 16 Nisan Pazar günü bunun kararı vereceğiz. Siz kıymetli Samsunlu Hemşerilerim bunun kararını verecek.Ülkemiz darbelerden, vesayetlerden çok çekti, bunların oluşturduğu hasardan millet çok zarar gördü. Milletimizin alın teri, devletimizin öz kaynakları, elde ettiğimiz bütün kazanımlar maalesef bir gece de uçtu gitti. Bunlar geçmiş siyasette Cumhurbaşkanın ve Başbakanın arasında yaşanan krizlerden meydana geldi. 

SAMSUNLULARA GÜVENİYORUZ
Şimdi diyoruz ki artık geçmişteki itibarsızlaştırılan siyasettin, koalisyonların verdiği bu zararları milletimiz zararını çekmesin. Darbeler, vesayetler artık Türkiye’nin demokrasi tarihinde yok olup gitsin.Biz Samsunlulara güveriyoruz, biz Türkiye'ye güveniyoruz. Yola çıktığımız günden itibaren hiçbir zaman ayrıştırıcı, kutuplaştıran olmadık, hep halkımızla, milletimizle beraber olduk, birlik olduk, birlikte yürüdük bu kutlu yolda, inşallah aynı anlayış ile yürümeye devam edeceğiz. 

YENİ SİSTEM NELER GETİRİYOR
Yeni sistemle birlikte; çift başlılık ortadan kalkıyor, geçmişte görülen Cumhurbaşkanı-Başbakan uyumsuzluğu ve bundan kaynaklı krizler tarihe karışıyor. Kurulacak hükümete güvenoyunu sandıkta bizzat millet veriyor. Beş yıllık kesintisiz istikrar dönemleri geliyor. Rejim değil, sistem değişiyor. Üniter yapımız güvence altına alınıyor, Cumhuriyetimiz güçleniyor. Hükümet icraat ve hizmet üretiyor.
Meclis kanun hazırlayıp çıkarıyor, millet adına Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetliyor. Bürokrasi azalıyor, hizmetler artıyor.
Kurumlar çağın ihtiyaçlarına göre hızla yenileniyor. Esnafın, KOBİ’nin, yatırımcının önündeki engeller kalkıyor, daha çok iş, daha çok üretim imkanı geliyor. İşte; Demokrasisi sağlam, dünya ile rekabet eden güçlü ve büyük Türkiye için 16 Nisan da kararımız net tercihimiz 'Evet' olsun." diyerek sözlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.