TÜRKİYE’DE İLK OLACAK!

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK!
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun’un hem Türkiye’nin hem de çevre ülkelerin tıbbi malzeme ve cihaz üretim merkezi olmasını sağlayacak dev proje için düğmeye bastı.

TBMM Başkanlığına ilettiği kanun teklifini sosyal medya hesabından paylaşan Usta’nın, kanun teklifinin gerekçesinde projenin amacını net şekilde ortaya koyduğu görüldü. 

SAMSUN, İSTİHDAM VE GELİR YARATACAK
Projenin amacının net şekilde ortaya koyulduğu görüldü: ‘‘Ne yazık ki, Türkiye’nin bu sektördeki payı yok denecek kadar azdır. Bu sektörde yeterli yerli üretimin olmaması sebebiyle ülkemiz ciddi ölçüde cari açık vermektedir. Bu Kanun Teklifiyle amaçlanan yapının kurulması durumunda, ülkemiz sadece kendi ihtiyaçlarını kendi üretimiyle karşılamayacak, ciddi bir ihracat potansiyeline de kavuşacaktır. Bu da net göç veren ve gelir seviyesi düşük olan bölgemiz için önemli bir gelir ve istihdam imkânı sunacaktır. ’’

SAMSUN’UN, NEYİ EKSİK?
Teklifte şunlar yer aldı; ''Bu Kanun Teklifiyle Samsun kıyı şeridinde bir ileri teknoloji endüstri bölgesi kurulması amaçlanmaktadır. Son dönemde yapılan kanuni düzenlemelerle Trabzon, Rize ve Zonguldak illerinde kıyı şeridinde endüstri bölgeleri kurulması imkânı getirilmiştir. Samsun da bu illerle benzer coğrafi özelliklere sahip olmasına rağmen bu imkândan faydalanamamaktadır. ''

BU PROJE TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Erhan Usta; ''Bu bir Türkiye projesidir. Bu iş için Samsun’un tercih edilmesinin temel nedeni tıbbi alet üretimine ilişkin Samsun’daki bilgi birikimi ve mevcut üretim tesisleridir. Ayrıca, iki üniversite ve beşeri sermayesinin yanı sıra Samsun’un coğrafi konumu ve denizyolu, havayolu, karayolu ve demiryolu ulaşım imkânları büyük bir avantaj sunmaktadır. ''dedi.

manset1-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum