"Türkiye'de hükümet boşluğu yok,işimizin başındayız"

"Türkiye'de hükümet boşluğu yok,işimizin başındayız"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ramazan Bayramı’ndan sonra ziyaret için gittiği Samsun’da bazı temaslarda bulundu.

Vezirköprü ilçesinde açıklamada ıAnkara’da devam eden hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç, son dönemlerde yaşanan terör eylemleri ve operasyonlara ilişkin  şöyle konuştu:

“ 7 Haziran seçimlerinden sonra meydana gelen terör olaylarının cevabı ve Türkiye’nin güvenliği ile alakalı olan operasyonlarla iligili süreç devam ediyor. Üzülerek belirtmemiz gerekiyor ki şehit sayımız bugün itibariyle 16’ya yükseldi. Bir takım konuşmalar ve söylemler içerisinde olunuyor ama Cumhurbaşkanımız Başbakan olarak başlatırken ve Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu devam ettirirken, Çözüm Süreci olarak adlandırılan süreçte her an şunu söyledik: ‘Şiddetle ve silahla olmaz.’ Gelinen nokta artık ortada zaten. Sayın Başbakanımızın dile getirdiği şey çok açık ve net. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik güçlerine, vatandaşlarına karşı herhangi bir şekilde silah kullanan ve şehit eden cezasını ve cevabını alır. Bunu artık farklı bir şekilde anlatmaya da gerek yok.”

“Çelişki içindeler”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Alman televizyonuna yaptığı açıklamayı hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, HDP’nin çelişkili olduğunu dile getirdi. Milletin ve devletin hak ve hukukunu korumaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:

 “Demirtaş, ‘Biz PKK’nın şiddet eylemlerini hiçbir zaman tavsip etmedik’ diye bir cümle kullanmış ama arkalarını dayayanlar da onlar. Çelişkiler içerisindeler. Maalesef Avrupa’daki bazı açıklamalar da bu çelişkilerin devamı olarak geliyor. Genel olarak baktığınızda bütün dünya Türkiye’nin bu noktadaki duruşunu ve Türkiye’nin ortaya koyduğu, tabiri caizse gücü gayet iyi şekilde anlamış durumda. Biz kendimizi savunuyoruz. Milletimizi, devletimizi, bu toprakları bize vatan kılanların hukukunu hakkını koruyoruz. Bunu yapmaya hiçbir şekilde çekinmeden devam edeceğiz”

Türkiye’de şu anda 7 Haziran seçimlerinden sonra devam eden bir sürecin yanı sıra yeni bir hükümetin kurulmasına kadar olan süreçte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na görevine devam etmesi noktasında bir iradesi olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu irade Anayasal bir iradedir. Şu anda hiçbir şekilde farklılık söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurul ve kurumlarıyla görevi başında olan bir hükümeti vardır. İradesi kuvvetli bir hükümet vardır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

AK Parti olarak her zaman seçimin bittiği gün yeni seçime hazırlanma noktasında çalışmalara başladıklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, analizleri yaptıklarını, neler yapılması gerektiği üzerine çalıştıklarını ve bunun 13 yıldır bu şekilde devam ettiğini söyledi. Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:

“Bu doğal bir süreç. Seçimin ne zaman olacağıyla ilgili biz tartışmadık. Bugüne kadar tek başımıza iktidar olma sayımız mevcuttu, şu anda o değil. Vatandaşımızın sandıkta söylediğinin bizim başımızın üstünde yeri var. Ama gördüğüm kadarıyla HDP’nin başının üzerinde yeri yok. Onlar buna saygı göstermiyorlar.”

“Yapılması gereken ne varsa kararlılık içerisinde yapılacaktır

Milletin en iyi şekilde geleceğe yürümesi ve ülke kazanımlarının en iyi şekilde korunması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Cumhuriyetimizin 100.yılına, 2053 ve 2071 hedeflerimize en iyi şekilde gitmek için biz en iyi şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Yapılması gereken ne varsa kararlılık içerisinde yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Belli başlı konularda ve bazı yatırımlarda zaman gerektiren konular olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, eksik olan konuların çözümüne ulaşmak için yerel makamlarda ve Ankara’da gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Bakan Çağatay Kılıç, bu anlamda kimsenin endişe etmesini gerektirecek bir durum olmadığını kaydederek, “Teşkilatımızla Samsun’da neden bu seçimde sonucun böyle geldiğinin müzakeresini yapıyoruz. İl başkanlığımız bu konuda belirli çalışmalarını yaptı. Biz de Samsun ile ilgili bir takım düşünce ve analizlerimizi Genel Başkanımız ve Başbakanımıza aktardık. İstişare kültürünün çok gelişmiş olduğu AK Parti, seçim sonrasında da atacağı adımları istişare ve müzakere ile atıyor” diye konuştu.

“Samsun’un kazanımlarını artırmak için çalışıyoruz”

Samsun’da 490 oy ile 6.vekili kaybettiklerini ve seçim zamanı geldiğinde 6.vekilliği geri almak için çalışacaklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, ileri yönelik olarak yapacakları çalışmalarla ilgilendiklerini, çünkü bir siyasi partinin her zaman nasıl daha fazla ileri gidebilir noktasında müzakereler yapması gerektiğini söyledi.

Samsun’dan tüm partilerden seçilmiş olan vekillerinin de kendilerinin de Samsun’un kazanımlar elde etmesi için STK’lar ile birlikte çalıştıklarını ifade edenn Bakan Çağatay Kılıç, “Sorumluluğun büyüğünün biz de olduğunu biliyoruz. Bunun idrakı içerisindeyiz. Ama Samsun’a katkı sağlayabilecek her fikre ve her projeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Samsun ile ilgili bazı yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Çağatay sunları söyledi:

“Hem yerel olarak hem ulusalda hem de uluslararasında Samsun’u daha öne çıkaracak çalışmalar içerisinde olacağız. Samsun’daki siyasi hava her zaman belli bir seviye içerisinde olmuştur. Bütün siyasi il başkanları nezdinde, milletvekilleri nezdinde hep seviyeli bir ilişki içinde rakip olarak devam etmiştir. Bundan sonra da hep böyle olmasını ümit ediyorum. Herkes bu anlamda üstüne düşeni yapmak durumundadır.”

Bakan Çağatay Kılıç genel seçimlerde yüzde 85’e yakın katılımdan yüzde 41 oyla büyük bir başarı sağladıklarını hatırlattı. Oy sonuçlarını eleştirmeye çalışanlar olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:

“Sandıkta vatandaşın ne demek istediğini biliyoruz”

“Özellikle bizim kararlılığımız devam ediyor, biz kararlılığımızdan hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Biz milletimizin bize sandıkta söylediği şeyi iyi biliyoruz. Herkesin de iyi anlaması lazım. Seçim sonrasındaki ilk bir hafta içerisinde yüzde 13 oy alarak büyük başarılar elde ettik diye sevinç çığlığı atanlar neyin ne olduğunu anladılar. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yüzde 85’e yakın seçim katılımında yüzde 41 oy aldık. Bize en yakın iki partinin toplam oyu bizim kadar. Yüzde 41 aldığımızı bazıları küçümse şekilde görmek istiyor da yüzde 41 oy çok ciddi bir oydur. Biz tek başımıza iktidar olmak için bir çaba ortaya koyduk milletimiz takdiri bu yönde yaptı ama bu oy oranının ne anlama geldiğini iyi bilmek lazım. Bunu da hem diğer partilerin hem de bir takım çevrelerde  bizi eleştirmeye çalışanların iyi anlaması lazım.”

Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde hükümet boşluğu yoktur. Ben bunu dile bile getirmek istemiyorum. Herkes işinin başındadır. Dolayısıyla hem bu anlamda herkes rahat olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Vezirköprü’deki temaslarının ardından Bakan Çağatay Kılıç, Havza’ya geçerek partililerle ve vatandaşlarla sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.