Türkiye'de Arnavut Hasta Sağlığına Kavuştu

Türkiye'de Arnavut Hasta Sağlığına Kavuştu
Arnavut Hasta ,Sağlığına Türkiye'de VM Medikal Park Samsun Hastanesinde Kavuştu

Arnavutlukta yaşayan, Bacakta damar tıkanıklığı nedeniyle 3 aydır Arnavutluk’da tıbbi tedavi gören ve birçok hastalığı taşıdığı için yüksek risk dolasıyla operasyon yapılamayan, bu süre içerisinde hastalığı ilerlemiş ve genel durumu bozulmuş olan  62 yaşındaki Hysen Gazheli ,  ülkesinde tedavi olamayınca Türkiye'de VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde  geçirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

 

"Umuda Yolculuk Gibi Hastanemize Geldi”

 

VM Medical Park Samsun Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nden Op.Dr.Artan Jahollari , "62 yaşında  Hysen Gazheli adında Arnavut hasta ;hastanemize geldiğinde daha önce kalp ameliyatı olmuş, uzun süre diyabet nedeniyle insülin kullanmış ve kronik böbrek yetmezliği  mevcuttu. Bacakta damar tıkanıklığı nedeniyle 3 aydır Arnavutluk’da tıbbi tedavi verilmiş fakat; birçok hastalığı taşıdığı için yüksek risk dolasıyla operasyon yapılamamıştı. Bu süre içerisinde de hastalığı ilerlemiş ve genel durumu bozulmuşu."  bilgisini verdi.

Op.Dr. Jahollari "Sol ayak 5. parmağında nekroz, sol bacakta ise şiddetli ağrı ve dolaşım bozukluğu meydana gelmiş, böbrek yetmezliği ve akciğer ödemi bulguları ilerlemişti. Kritik bacak iskemisi sadece ilgili ekstremiteyi değil hastanın böbrek ve kardiyak fonksiyonlarını da etkileyerek bu hastada yüksek hayati risk oluşturmuştu. "diye ekledi.

 

Safen Ven Grefti ve Periferik Bypass yöntemiyle Sağlığına Kavuştu

 

Op.Dr.Artan Jahollari  gerçekleştirdiği ameliyat için  "sol bacak damar tıkanıklığına yönelik Safen Ven Grefti ile Periferik Bypass yapıldı ve genel durumunu stabilize etmek amacıyla yoğun bakımda ileri tıbbi tedavi uygulandı. Dolaşım sağlandıktan sonra ağrıları kaybolan, bacağı kesilmekten kurtulan ve genel durumu düzelen hastamız 1 hafta sonra hastanemizden taburcu edilerek sağlıklı bir şekilde  Arnavutluğa geri döndü. " şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.