TÜRKİYE ÜZERİNDE BAYKUŞLAR

TÜRKİYE ÜZERİNDE BAYKUŞLAR

Evet, Türkiye’miz üzerinde baykuşlar ve leş kargaları dolaşmaktadır.  Gezi Parkı olaylarıyla… 17-25 Aralık olaylarıyla üşüşecekleri leş aramışlar. .. aramaktadırlar.

İşte Kobani… işte Fransa’dan başlayan İslamofobi… Türkofobi… Haçlı Sefarleri patlamaları…  Yolsuzluk ve hırsızlık teraneleri…. Tamamı dünyaya rağmen büyümesini sürdüren Türkiye’nin geleceğini karalamak… Afrika çıkarması da Türkofobinin uzantısı değil mi?

Kobani denen yer, Suriye’nin Ayn el Aarap şehridir ve Türkmen ağrlıklı bir ildir. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa: ““IŞİD’i yenerlerse Celabrus’tan Azez’e kadar Türkmen bölgesi. Ayn el-Arap’tan IŞİD’i çıkardıktan sonra batıya ilerleyecek. Dolayısıyla en büyük mağdur yine Türkmenler olacak” diye konuştu.

PYD bir terör ötgütü… Irak’ta PKK neyse, Suriye’de PYD odur. Amerika ve müttefikleri, nasıl Kuzey Irak’ta Kürt özerk bölgesi kurmuşsa, aynı Amerika ve müttefikleri Kuzey Suriye’de yeni bir özerk Kürt bölgesi oluşturmuştur. Dertleri nedir? Ne yapmak istiyorlar? Bir cümleyle arzedeyim; değerli okurlarım;

“Türkiye’nin güney sınırlarını boydan boya Kürt PKK-PYD eşkıyasıyla çevirmek… Hakkari’yi… Cizre/Şırnak’ı… Mardin’i… biraz da Urfa sınır bölgelerini abluka altına almak”.

Yeni Türkiye’nin hedefi, Uluhakan Abdülhamit Han’ın çizdiği Misak-ı Milli sınırlarını yeniden çizmek olacaktır.

Kobani artık Kuzey Suriye PYD’sinin başkenti olacak; tıpkı Kuzey Irak’ın Erbil’idir. Neler olacaksa Türkiye’yi ve Türkiye’nin şu andaki AKP iktidarını devirmek ve Türkiye’yi 2000  yılı öncesine döndürmektir. Eğer Kobani denen yer, Kürtlerin başkenti olursa Türkiye’nin tam 800 km’lik güney sınırı Kürt eşkıyasının emrine girecektir.

İşte Diyarbakır’ın adı nedir? Amed… Neresidir Amed derseniz; PKK’nın silahlı eşkıyasının siyasi kadrosu olan HDP milletvekillerinin parlamento Meclisi merkezi olacakmış. Zaten dün akşamdan beri ayaktadırlar. Artık Kobani de onların emrine grimiş bulunmaktadır.

Hakkari’nin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi’ndeki belediye binası önünde kalabalık toplandı. Van’da bir grup Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek havai fişek ve halaylarla kutlama yaptı. Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’nde toplanan vatandaşlar İstasyon Meydanı’na yürüyüş yaptı. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde kutlamalarda, mermi ile Harun Sevinç yaralandı. Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki kutlamalarda ise dakikalarca ilçenin değişik mahallelerinde havaya silahlarla ateş açıldı.

O kadar mı? Hayır! Amerikan uçaklarıyla kurtarılan Kobani kutlamaları için Batman’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde, DBP il binası ile belediye binası varmış. Toplanan kalabalık, havai fişekler atıp, PKK ve YPG flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri açtı. Ey Türk halkı… insanı daha neler göreceksin. Ülkende kimler neler yapıyor?

İngiliz-Amerika’nın ortak beslediği  IŞİD selefi Sünni eşkıyası, Musul’u kaargah edinmiş. Halep zaten Beşşar Esad’ın insafına bırakılmış. Amerika’nın ve müttefiklerinin tek derdi Kürtleri beslemek… bunu Tayyip Erdoğan biliyor ama; ne yazık ki henüz sesi duyulmuyor.

Dört bakandan Erdoğan Bayraktar’a yazık olmuş. Ötekileri de fireli AKP milletvekilleri suçluluklsrıyla Yüce Divan’dan kurtardı. Yüce Divan da siyasi bir kuruluş… mutlak adaletin tecelligahı olamaz. Başkanı zaten Fethullahçı… acaba nasıl lurdu. Ama o yiyici bakanlar, milleitn sinesine terkedilecekler.

Davutoğlu'nun seçim türküsü olan "Kiziroğlu" ilk kez Diyarbakır'da Kürtçe ve Arapça olarak çalındı. Türkiye üzerinde baykuşlar leş aramakta. Bakalım bugünler neleri vadedecektir. Kürtlerin Güneydoğu’yu fiilen işgali, inşallah Çözüm sürecinde tatlılıkla son bulacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR