“TÜRKİYE, MAZLUMLARIN TEK UMUDU

“TÜRKİYE,  MAZLUMLARIN  TEK UMUDU
Kurban çalışması için Tayland’ın işgalindeki Patani bölgesi ve Filipinler-Bangsamoro’ya giden Samsun İnsani Yardım Hareketi ekipleri Samsun’a döndü:

Samsun’un uluslar arası yardım çalışmalarını sürdüren ve İHH-İnsani Yardım Vakfı ile partner olarak faaliyet gösteren SİYAH-Samsun İnsani Yardım Hareketi ekipleri, Kurban bayramı dolayısı ile Tayland’ın Patani ve Filipinler’in Bangsamoro bölgelerini ziyaret ettiler. Buradaki Müslümanlara Samsun halkının emanet ettiği kurbanları götürdüklerini söyleyen SİYAH Başkanı İdris Akdin, “Türkiye’yi umut olarak gören mazlumların selamları ve dualarıyla döndüklerini ve ülkemizin attığı her adımın dünyanın en uzak bölgelerindeki Müslümanlar tarafından titizlikle takip edildiğine şahit olduklarını” beyan ederek, edindiği izlenimleri paylaştı. 
BAYRAM HUTBESİNDE OSMANLI VARDI, DİLLERDE TÜRKİYE
Oniki saat süren uçuş ve sonrasında uzun bir karayolu yolculuğu ile ulaştıkları Patani Bölgesinin aslında Malezya’nın doğal bir uzantısı olduğunu ancak İşgalci İngiltere tarafından bu Müslüman bölgenin Budist Tayland devletine bırakıldığını anlatan Akdin, “onlarca yıldır bağımsızlık mücadelesi veren Patani, verdiği binlerce şehidin ardından şu an daha yaşanabilir bir coğrafya olmaya doğru ilerlemektedir.” diye konuştu. Bölgede belirgin bir biçimde Osmanlı ve Türk sempatisi olduğunu, bunun da 19. Yüzyılın sonlarında Patani halkının yardım taleplerine Osmanlı Devleti’nin karşılık vermesi ve bölgeye yardımlar göndermesinden kaynaklandığını anlattı. Orta kuşaktaki Patanililerin çoğunun isminin Abdulhamit olmasının bundan kaynaklandığını görmenin ve bayram hutbesinde Osmanlı adının geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan İdris Akdin, İHH olarak bölgede bir çok eğitim kurumu ve yetimhaneler inşa ettiklerini ve bölge ile Türkiye arasında köprüleri yeniden kurmanın yeni dönem Türkiye perspektifinin önceliği olduğunu gördüklerini açıklayarak özellikle Başbakanlık bünyesindeki TİKA’nın yaptığı çalışmalara değindi.
SAMSUN’U DÜNYA MAZLUMLARI İLE BULUŞTURUYORUZ
Diğer bir ekiplerinin Filipinler’in Bangsamoro bölgesine ulaşarak, kendilerine teslim edilen 68 hisse kurbanı burada kestiklerini vurgulayan Akdin, “Selim Sarper Küçük ve Turgay Kurtoğlu’ndan oluşan ekiplerinin çok uzaklarda yaptıkları bu faaliyetlerinde edindikleri izlenimleri yakın bir zamanda yapacakları bir programla Samsun halkı ile paylaşacaklarını söyledi.
SAMSUN’DA 250 AİLE, DÜNYA’DA MİLYONLARCA AİLE
Öncelilerinin elbette Samsun halkı olduğunu anlatan ve bu bağlamda 250 aileye Kurban eti ulaştırdıklarını söyleyen Siyah başkanı, “bunun yanında özellikle yetimlerimiz için 150 kırtasiye seti dağıttıklarını ve toplamda İHH olarak Dünyanın 99 bölgesinde kurban faaliyetleri yaptıklarını, milyonlarca mazlumla birlikte olduklarını” sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.