'TÜRKİYE HIZINA HIZ KATACAK'

'TÜRKİYE HIZINA HIZ KATACAK'
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Milletimiz tarafından seçilenin tek başına iktidar olduğu ve güçlü hükümetlerin kurulduğu yeni sistem de istikrar hakim olacak, hızlı büyüyen ve kalkınan Türkiye'nin hızına hız katacak" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında çalışmalarına Ayvacık ilçesinde devam etti. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Güner Armutlu, Belediye Meclis ve ilçe teşkilat üyelerinin katıldığı programlarda muhtarlar, pazar esnafı ve vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler verdi.Yeni sistem ile Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak çok daha güçlü bir noktaya geleceğini belirten Milletvekili Köktaş, "Halkımız tarafından seçilenin tek başına iktidar olduğu ve güçlü hükümetlerin kurulduğu bir döneme doğru ilerliyoruz. Sandığa geleceğiz Cumhurbaşkanını seçeceğiz ve hükümet kurulacak. Yeni sistem de istikrar hakim olacak, hızlı büyüyen ve kalkınan Türkiye'nin hızına hız katacak" dedi.

GÜCÜMÜZÜ MİLLETTEN ALDIK
Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "2001 yılında Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Kadrolar olarak ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, lider ülke olma adına samimi bir niyetle çıktığımız bu süre içerisinde ülkemiz ve geleceğimiz için kalıcı çözümler üretmek, medeniyet yarışında Türkiyemizi daha da öne çıkarmak için her türlü çabayı gösterdik, bir reformlar ülkesi olması için gece gündüz demeden milletimizin bize vermiş olduğu destek ile çalıştık.
Bu süreç içinde birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadan, ideallerimizi, hedeflerimizi, en önemlisi de inancımızı koruyarak sağlam ve güvenli adımlar atmaya gayret ettik. Ekonomiden sağlığa, eğitimden alt yapımıza her alanda yaptığımız yatırımlara milletimize hizmet ettik. Bunları yaparken hiç bir zaman tek başımıza değildik. Önümüze çıkan engelleri milletimizin bize olan güveninin ve inancının bize verdiği güç ve kuvvetle yaptık. 

ÇÖZÜM YENİ SİSTEM DE
İşte günümüzde bir sistem krizinin olmamasının nedeni, Cumhurbaşkanımızın kurucu lideri olduğu AK Parti'nin parlamentoda çoğunlukta olması, Başbakanımızla uyumlu bir çalışma sergilenmesidir. Şu andaki uyumun sonsuza kadar devam edeceğini düşünebilir miyiz? Farklı bir siyasal tabloda çıkması muhtemel gerilimlerin anayasal mekanizmalar içinde çözümü çok zor olacaktır. Hatırlayın, 2001 de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan merhum Bülent Ecevit arasında çıkan krizin ülke ekonomisine nelere maloldu. 
Halkın seçtiği ve yürütme ile ilgili yetkileri olan cumhurbaşkanı ile yürütmenin başında bulunan halkın seçtiği başbakan adeta bir arabanın  direksiyonundaki iki şoför gibidir. Farklı siyasi eğilimlerde oldukları ya da aralarında uyum olmadığı takdirde direksiyonun farklı taraflara çevrilmesi durumunda o arabanın devrilmesi kaçınılmazdır. Maalesef böyle bir durumun mevcut anayasada çözümü yoktur. Fakat Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde böylesi sorunlar için çözüm sağlamaktadır. Bunun için ülkemiz için bu sistemin ne kadar önemli olduğunu halkımıza anlatıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.