TÜRKİYE ENGELLİLER MECLİSİ HAYATA GEÇİYOR

TÜRKİYE ENGELLİLER MECLİSİ HAYATA GEÇİYOR
Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi’ kapsamında, Samsun’da ‘Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimleri’ düzenlendi.

23 Kasım 2019 tarihinde Mavi ışıklar Tesislerinde başlayan programa Engelliler Konfederasyonu Başkanı ve Proje Koordinatörü Av. Turhan İçli ve Sosyal Hizmetler Uzmanı İrem Coşansu Yalazan ile Samsun’daki engelli derneklerinin yöneticileri ve temsilcileri, samsun engelliler meclisi yönetimi ve Başkanı ögr.grv. Yüksel Karaman katıldı.Program 24 kasım Pazar günü değerlendirme toplantısı ile sonlandırıldı.Samsun Engelli Meclisi’ni oluşturan üyelerin katılımıyla gerçekleşen programda proje ekibi adına söz alan İrem Coşansu Yalazan, iki gün sürecek eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Savunuculuk, iletişim ve medya, izleme ve değerlendirme, uluslararası insan hakları mekanizmaları ve gölge raporlama, kaynak geliştirme ve gönüllü yönetimi konularından oluşan eğitimde Samsun’daki engellilerin ihtiyaçları ve sorunları da ele alındı.

thumbnail-img-3862.jpg

İl Engelli Meclislerini oluşturan sivil toplum örgütlerine il bazındaki çalışmalarında yol gösterici olmak isteyen Engelliler Konfederasyonu, örgütlerin savunuculuk ve iletişim kapasitesini güçlendirmek, var olan potansiyellerini kendi yerellerinde olduğu kadar ulusal ve uluslararası düzeyde de kullanabilmeleri için bilgi ve deneyim alışverişine olanak sağlamak amacıyla ‘Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimleri’ programını hazırlamıştır. Ve projelerin hayata geçmesi hakkında istişareler yapılmıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.