TÜRKİYE BİZİM ANAVATANIMIZ

TÜRKİYE BİZİM ANAVATANIMIZ
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu üyeleri ve Makedonya'dan gelen Balkan heyeti Havza'da bir dizi ziyarette bulunarak incelemelerde bulundu.

Balkanlardan Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Havza’da düzenlenen 98. yıl etkinliklerine katılmak için Havza Belediyesinin davetlisi olarak Samsun'a gelen Makedonya Merkez Jupa Belediyesi yetkilileri ve Bakan Rumeli Türkleri Konfederasyonu üyeleri Havza’da bir dizi etkinliğe katıldılar. 
Makedonya Türk Demokrasi Partisi Genel Sekreteri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Müsteşarı Enver Hüseyin, Makedonya Türk Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Üsküp Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gönül Bayraktar,Makedonya Merkez jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim ve Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altunbaş oluşan heyet Havza’da ilk olarak düzenlenen kahvaltı programı ile Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman ve Havza Beleye Başkanı Murat İkiz ile bir araya geldiler.
Kahvaltının ardından Heyet Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i makamında ziyaret ettiler.Ziyarette Türk Demokrasi Partisi Genel Sekreteri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Müsteşarı Enver Hüseyin Havza’da olmaktan ötürü mutlu olduğunu belirterek; “Türkiye bizim anavatanımız. Biz belki fiziki olarak ayrıyız ama her zaman gönlümüz anavatanımızda.” Dedi.Atatürk'ün doğduğu köy olan Kocacık köyünün bulunduğu Merkez Jupa Belediyesi Başkanı olan Ariyan İbrahim, Makedonya'da yaşayan Türkler olarak Türkiye'yi her zaman özlediklerini belirterek, “Havza ile kardeş belediye olmak bizim için büyük onur. İnşallah ikili ilişkilerimiz daha da ilerleyecek.” Dedi.Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ise, "Bizler Balkan Türkleri Derneği olarak 15 senedir Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizin konumlarını, Osmanlı'dan bugüne kadar orada sürdürülen dinimizi, dilimizi ve Türklüğü yaşatan kardeşlerimiz için çabalıyoruz.” Dedi.Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de Balkanlardan gelen kardeş şehir Jupa Belediyesinin temsilcilerini ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade ederek; “Merkez Jupa Belediyesini daha önceden ziyaret etmiş ve kardeş belediye olma kararı almıştık. Şimdi kardeşlerimiz bizim misafirlerimiz. İnşallah soydaşlarımız ile ilişkilerimizi daha da ilerleteceğiz.” Dedi.Ziyaret sonunda heyet ve Havza belediye Başkanı Murat İkiz birbirlerine hediyeler takdim ettiler.Heyet daha sonra Havza Kaymakamlığını ziyaret ederek burada Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman ile görüştüler.Nayman ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Oradaki kardeşlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. İnşallah bu ziyaret ile kardeşliğimiz daha da pekişecek.” Dedi.Ziyaretin sonunda Heyet Nayman’a çeşitli hediyeler verdiler.Heyet daha sonra Havza Atatürk Evini ziyaret ederek incelemelerde bulundular ve Atatürk’ün Hvza gelişinin 98. Yıldönümü ve yağlı güreşlere katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.