Türkiye 3.sü Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden

Türkiye 3.sü Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, fotoğraf alanında Türkiye 3. sü oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı ile Lise ve Denge okulları tarafından düzenlenen ‘Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek’ adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf, kısa film yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, fotoğraf alanında Türkiye 3. sü oldu.

“Okulumuzun Adını Duyurduğumuz İçin Mutluyuz”

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi  Proje  İngilizce Hazırlık C sınıfı öğrencisi Zeynep Yıldırım, çektiği fotoğrafla Türkiye 3’üncüsü olarak büyük bir başarı kazandı. Teması “Havacılar ve Havacılık” olan yarışmaya nasıl katıldığını anlatan Yıldırım,“Okulumuz Fotoğraf Kulübü çalışmaları bünyesinde, Kulüp Rehber öğretmenlerimiz Barış Ulu ve Avni Balcı ile birlikte gerek yerel gerekse ulusal yarışmalar için hazırlanıyorduk. Bu yarışmadan haberdar olmamızın ardından kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayıp, yarışmaya başvurumuzu yaptık. Okulumuzun ve ilimizin adını bu alanda duyurduğumuz için mutluyuz” dedi.

 Havacılar ve havacılığın Türkiye’deki gelişimi, karşılaştığı sorunlar ve bunların gençlerin gözünden ne anlama geldiğini görebilmek amacıyla yapılan yarışma ile edebiyat ve görsel sanatlar alanında yetenekli gençlerin keşfedilmesi ve gençlerin hayal dünyalarını geliştirmeleri hedeflendi.

Yarışmada dereceye giren eserlerin birincisi İstanbul- Roma gezisi, ikincisi İstanbul-Saraybosna gezisi, üçüncüsüne ise İstanbul gezisi ve bir saatlik simülatör uçuşu ile ödüllendirildi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.