TÜRKEŞ PARKI'NDA BİR PAZARLIK ÇANTASI USTASI...

TÜRKEŞ PARKI'NDA BİR PAZARLIK ÇANTASI USTASI...
Bafra Alparslan Türkeş Parkı, sadece çocukların ve ailelerin eğlenip dinlendiği gözde bir mekan olmanın da ötesinde seyyar satıcılar için de bir ekmek kapısı.

Burada gözleme, yanıç ustaları, pazarlık çantaları yapım ve satıcıları, seyyar çay satıcıları ve diğer farklı ürün sayıcıları özellikle de yaz mevsimiyle birlikte evlerini geçindirebilme mücadelesi veriyorlar. İşte bunlardan birisi de pazar çantaları yapıp satan Ahmet Şen usta. Ahmet Usta, bu işi önce evlerinin altında çalışan bir arkadaşından öğrendiğini belirtip şunları söyledi:

"Bafra'nın Ayazma Mahallesi'ndenim. Halkın ilgisinden genelde memnunum. Günde bir tane yapıyorum bu çantalardan ve tanesi küçükler 5, büyük boylar ise 10 lira. Bu işi başka yapanlar da var. Ben ise 4 senedir yapıyorum. Bazen bir tane bile satamazken bazen de günde iki, üç tane satıyorum. Bununla ilgili bir kursa gitmedim. Evimizin altında garaj gibi bir yerde, caminin altında bir arkadaş yapıyordu, ondan öğrendim. 2 oğlum ve 1 kızım var. Bir oğlum İsmetpaşa Mahallesi'nde market işletiyor; diğeri ise Çarşamba Havaalanı'nda servis şoförü. Allah'a şükür, geçinip gidiyoruz. İlginize teşekkür ederim."

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

_________________________

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.