Türkçe-Almanca İki Dilli Sınıf Projesi

Türkçe-Almanca İki Dilli Sınıf Projesi
Proje kapsamında 20 öğretmen, Türkiye'yi ve Türk kültürünü yakından tanımak için Eskişehir'e geldi.

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, Almanya'nın Hamburg şehrine yapmış olduğu ziyaretinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, 16 Alman, 4 Türk öğretmen Eskişehir'e geldi.

Türkiye'yi ve Türk kültürünü daha yakından tanımaları için Almanya'dan Eskişehir'e davet edilen heyet, Vali Vekili Rıza Dalan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dalan, iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

2013 yılında Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu anımsatan Dalan, bu kapsamda Almanya'da da birçok etkinlik yapıldığını kaydetti.

Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin Eskişehir'e çok önemli artılar kazandırdığını söyleyen Dalan, yaşanan bu süreç içinde Türk dünyası ülkeleriyle kardeş şehir ve kardeş okul protokollerine imza attıklarını belirtti.

Gelecek nesiller açısından kültür ve bilgi paylaşımının önemli olduğunu ifade eden Dalan, "Büyük Türk düşünürü sevgi insanı Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'de sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi.

Almanya'dan gelen misafirlere, Eskişehir'in sanayisi, ekonomisi, eğitim durumu ve turizmi hakkında bilgi veren Dalan, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk bağlarının hiç bitmeyeceğini söyledi.

Dalan, ziyaretin sonunda heyettekilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de hazır bulundu. MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.