Türk yolcular isyan etti

Türk yolcular isyan etti
Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'den Rusya'ya giden Türklere Moskova’da havaalanında Rus görevlilerce güçlük çıkarıldığı belirtiliyor.

DHA muhabirinin telefon ile ulaştığı Türkler, uçaklarını kaçırdıklarını, ülkeye alınmadıklarını söyledi. Sabah saatlerinde Moskova'daki Sheremetyevo Havalimanı'na inen Türkler, "Bize kaçak muamelesi yapılıyor. Buradan farklı yere seyahat edecek olan Türkler uçaklarını kaçırdı. Bizi ülkemize göndereceklerini söylüyorlar" dedi.

"TUVALET İHTİYACI İÇİN TEKER TEKER, POLİS İZİN VERİRSE GİDİYORUZ"
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 01.40'da kalkan Aeroflot Havayolları uçağı ile Rusya'ya hareket ettiklerini ve T.S.İ 05.00'te Moskova Sheremetyevo Havaalanı'na indiklerini söyleyen işadamlarından Cemil Özdemir, "Biz buradan Perm şehrine gedecek bir uçağa aktarma yapacaktık. Bir Rus firması ile iş görüşmesi yapıp, ürün almak için gelmiştik. Havalimanına indikten sonra pasaport kuyruğuna girdik. Bulunduğumuz uçaktaki Türk vatandaşlarının pasaportlarına el konuldu ve bizi beklemeye aldılar. Hiçbir bilgi verilmedi. 5 saat sonra bize Rus polisi 'Sizi ülkenize geri göndereceğiz. Sizi tecrit odasına alacağız' dediler. 'Biz konsolosluktan haber bekliyoruz' deyince 'hepinizi kelepçeleriz' dediler ve benimle birlikte 11 kişiyi zorla odaya götürdüler. Odada bizden başka 4 Türk daha vardı. Hala odada bekliyoruz. Su, yiyecek hiçbir şey verilmedi. Tuvalet ihtiyacı için teker teker, polis izin verirse gidiyoruz ve bize polis eşlik ediyor" dedi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.