Türk Yıldızları Romanyada

Türk Yıldızları Romanyada
Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen havacılık fuarı kapsamında Türk Yıldızları akrobasi takımı Romenlere muhteşem bir gösteri sundu. Fuarda 10 ülkeden gösteri uçakları yaptıkları şovlarla nefesleri kesti.

7. Bükreş Uluslararası Hava gösterisi ve Genel Havacılık Fuarı Baneasa-Aurel Vlaicu havaalanında düzenlendi. Havanın sıcak olmasına aldırmayan uçak ve gösteri meraklısı Romenlerin büyük ilgi gösterdiği havacılık şovunda Boeing 737, MIG savaş uçakları, IAR-99 tipi gösteri uçağı, Extra 330sc, YAK-52, Suhoi-31 hava akrobasi uçakları, Cobra AH-1 tipi helikopter, arama kurtarma helikopterleri kullanıldı. Bu sene özel davetli olan Eurofighter Typhoon FGR4 tipi savaş uçağı, Türk yıldızları ve Letonya akrobasi takımı büyük ilgi gördü. 

Akrobasi uçaklarının alçak uçuşları, düşük hız hareketleri, havada yapılan dönüşler ve havada motor durdurup dalışa geçmeleri; gösterileri izleyen Romenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Havacılık şovunun yanı sıra fuar alanında uçaklar, helikopterler, radar ve füzeler tanıtıldı. Türk yıldızlarının açtığı hediyelik eşya satışı Romenlerden büyük ilgi gördü. Astsubay Metin Gültekin, Romenlerin dünkü antrenmanlara da ilgi gösterdiğini belirterek, "Romen halkına teşekkür ediyoruz." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.