Türk tarımı dünyaya örnektir

Türk tarımı dünyaya örnektir
Eski Bakan Eker, tohumculuk sektörünün 15 sene öncesindeki durumundan çok ileride olduğunu söyleyerek: “Tohumculuk sektörü ile ilgili kanunu Kasım 2006’da çıkardık. Ağır hakaretler işittik...

Ufku olmayanlar sadece yıkmaya ayarlı olanlar bizi çok eleştirdi. Biz onlara aldırmadık. Herkesin bir işi vardır tabiatta. Kimi yıkmak için kimi yapmak için onlar o fonksiyonlarını yapıyorlar. Varsın yapsınlar“ dedi.

Tohum üretiminin AK Parti iktidarında arttığını söyleyen Eker “Biz 145 bin ton tohum üretimini, 775 bin tohum üretimine çıkardık. Dünyanın üçüncü büyük tohum gen bankasını kurduk. Enformatik kirlilikle ‘Şurdan tohum alıyoruz. Türkiye muhtaç gibi’ şeyler söyleniyor. Türkiye’de üretilen tohumlarla ilgili maksadını aşan cehalet örneği açıklamalar var. Gerçekle hiçbir bağı bağlantısı yok. Topluma bu kirli enformasyonu enjekte etmeye çalışıyorlar. Kirliliği temizlemek zor olmakla birlikte bizim görevimiz temiz hava ile bu kirli havayı kirli enformasyonu bertaraf etmek. İnsanlar yedikleri ve içtikleriyle problemli hale gelmemeli.

 

Tek gram GDO’lu tohum ve gıda yok

Eski Bakan Mehdi Eker, Türkiye’de bir tek gram GDO’lu tohum çekirdeği üretilmediğine vurgu yaparak çıkarılan kanunla çok ağır hapis cezalarının öngörüldüğünü söyledi “Hala toplumda GDO’lu tohumdan söz ediliyor. Doğru malumatı topluma yaymak sunmak durumundayız” dedi.

 

Bunların işi yıkmak, yapmak değil

Türkiye Milli Botanik Bahçesi’ye ilgili yürütmeyi durdurma kararının çıkmasını eleştiren eski Bakan Eker “İçinde iki tane gölet olan alanı ağaçlandırdık. Kimse zarar vemesin diye 2011 yılında kanunu çıkardık. Çok yoğun çabayla yaptık. Belli bir noktaya geldik. Geçen hafta Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın planı üzerinde birileri kalktı yürütmesini durdurma kararı verdi. Bir idare mahkemesi. Niye? Ankara’daki bilmem ne odası işleri güçleri yapılan faaliyetleri engellemek. Bir gün gider yolu durdururlar, bir gün gider köprüyü durdururlar. Bu memlekete bir şey kazandıralım diye bir dertleri yok. ‘yıkalım yıkalım yıkalım’ derler. Türkiye ilerlemesin diye uğraşırlar. Dertleri bu. Başka bir şey değil. Milli Botanik Bahçesine böyle bir karar verildi. Hâlbuki bahçe halka açık. Amacımız orda Türkiye’de kayıt altındaki 4200 endemik bitki türünün tamamını bir alanda toplamak“

 

Atılacak çok adım, yapılacak reformlar var

1 Kasım seçimlerini de değerlendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker “Kader seçimi bu. Mehdi Eker’in vekil seçilmesinin hiçbir önemi yok. Çünkü Türkiye’nin kader seçimi. Ya istikrar içinde Türkiye büyüyecek ya koalisyonların türbülansına girecek. Türkiye kan ağlıyor. Akan Türkiye’nin kanı. Yüz sene önce Sultan Abdulhamit’i ittifakla devirmeye çalışan zihniyet, onun arkasından Osmanlı’yı nasıl parçaladıysa bugün aynı zihniyet Türkiye’nin başına tebelleş olmuş. Koalisyon hükümetleriyle hiçbir karar alınmaz. Barış ve huzur ihtiyacımız var. Güvenli ortam ihtiyacımız var. Ekonomik istikrar ihtiyacımız var. Bunlar da siyasi istikrara bağlı. Bunun anahtarı 1 Kasım günü“ diyerek sözlerini tamamladı. Ardından sektör temsilcileri eski Bakan Eker’e plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.