Türk okulu, ülkemizin geleceğini değiştirecek

Türk okulu, ülkemizin geleceğini değiştirecek
Somaliland’ın başkenti Hargeisa’da faaliyet gösteren Somaliland Vifak Türk Lisesi, başarılarıyla ülkenin gururu olmaya devam ediyor.

 Somali Özerk Bölgesi Somaliland’daki 120 özel okul içinde birinci sıraya yerleşen Türk okulunda birçok bakandan meclis başkanına hatta cumhurbaşkanına kadar çok sayıda üst düzey ismin çocukları ve yakınları da okuyor.

Yeğeninin okuduğu Vifak Türk Lisesi'ne övgü yağdıran Cumhurbaşkanı Ahmed Mohamed Mahmoud Silanyo, "Bu okul, Somaliland’ın geleceğini inşa ediyor" dedi ve yeni bir lise daha açılmasını istedi.

Vifak Türk Lisesi Müdürü Şahin Sevim ile bir toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Silanyo, "Bu okul Somaliland’ın geleceğini değiştirecek. Ben buna gönülden inanıyorum." dedi.

CUMHURBAŞKANI: KIZ LİSESİ DE AÇIN

Meclis'teki bazı konuşmalarda okuldan bahsettiklerini dile getiren Silanyo, “Bu okullar ülkemizin ufkunu açıyor. Okulun başarılarından haberdarım. Velilerin de sisteminizden memnun olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

Somaliland Cumhurbaşkanı, Okul Müdürü Şahin Sevim’den ülkelerine kız lisesi de açmalarını talep etti. "En kısa zamanda okulunuzu ziyaret etmek istiyorum." diyen Cumhurbaşkanı’nın geçen hafta okula gelmeyi planladığı; ancak Amerika’da vefat eden kardeşinin cenazesine katıldığı için ziyaretin önümüzdeki günlere ertelendiği öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DA ÇOK MEMNUN

Somaliland’daki Türk okulunu, geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanı Zamzam Abdi Adan ziyaret etmişti. Okuldan övgü ile bahseden Adan, “Size kapılarımız sonuna kadar açık. Sizlere nasıl teşekkür edeceğimizi bilmiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

2011 yılında 50 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan lisenin bugün 190 öğrencisi bulunuyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.