“TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK SEVDASIDIR”

“TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK SEVDASIDIR”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İfadelerinde sık sık ‘Türk Milletinin bağımsızlığına” vurgu yapan Yaşar’ın mesajı şu şekilde; “7 düvele karşı kazanılan Milli Mücadele'nin ardından Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve bir ulusa 'korkmamayı' öğreten İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün üzerinden 98 yıl geçti.Savaş koşulları altında yazılan ve derin bir telkin gücü barındıran İstiklal Marşı'nın sözleri, yaklaşık bir asırdır her okunuşunda Türk milletinin, bağımsızlık sevdasını güçlü bir şekilde dile getirmesine vesile oluyor.  Mehmet Akif şiirinde, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancıyla bağımsızlık, hak, iman, vatan, din konularını özenle işlemiştir. Milletimize ve kahraman ordumuza armağan ettiği ve imza atmadığı şiiri Safahat adlı eserine de almayan Mehmet Akif, kendisine yöneltilen, "Yeniden yazılsa olmaz mı?" sorusuna, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." karşılığını vererek ilelebet varlığını sürdürecek milli mutabakat metnine de son noktayı koymuş, Türk Milletinin gönlünde de taht kurmuştur. 

b.yasar.jpg

Mehmet Âkif, büyük Türk milletimizin bir evladı olarak doğmuş, milletimizin adamı olarak yaşamış ve milletimizin büyük bir evladı olarak bu dünyadan göçmiştir. Yazdığı marş, Türk milletinin “İstiklal Marşı” olarak yaşamaya devam edecektir. İstiklal Marşı bağımsızlık dışındaki bütün seçeneklerin reddidir. İstiklal Marşı: “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım...” ifadelerinden de anlaşılacağı üzere aziz milletimizin tarihe seslenişidir. Rabbim Türk Milletine bir daha ‘İstiklal Marşı yazdırtmasın’ temennisiyle milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 98. yılı kutluyorum. İstiklal Marşı'mızın şairi ve Milli Mücadele'mizin "Kuvvacı Vaizi" Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.