TÜRK KIZILAYI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ  SAMSUN'DA KUTLANDI

TÜRK KIZILAYI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ  SAMSUN'DA KUTLANDI
Samsun'da 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında “Gönüllü ve Düzenli Kan Bağışına” yönelik farkındalığı artırmak için kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Vali Zülkif Dağlı, "Bugün biraz daha kan bağışına farklılık uyandırmaya çalışıyoruz. Biraz daha odak noktasını 'kan bağışı' olarak aldık." dedi.

Samsun'da 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında, Samsun Valiliği öncülüğünde, Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı iş birliğiyle kan bağışı etkinliği düzenlendi. “Gönüllü ve Düzenli Kan Bağışına” yönelik farkındalığı artırmak için düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ve Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ezc. Ahmet Muştu katılım sağladı.

manset-003.JPG

"Gayret gösteriyoruz"
Kızılay'ın 154. yıldönümü dolayısıyla toplandıklarını belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, şu şekilde konuştu: "Bugün biraz daha kan bağışına farklılık uyandırmaya çalışıyoruz. Biraz daha odak noktasını 'kan bağışı' olarak aldık. Kızılay'ı, ülkemizin her yerinde, gerek felaket anında gerek bir ihtiyaç olduğunda, hatta dünyanın her yerinde, her an görme imkanımız var. Bu bizim medarı iftiharımız. Bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandıran çok çok önemli bir kuruluşumuz. Tabii kan bağışı konusunda, özellikle Kovid döneminde kanın ne kadar acil olduğunu gördük. Ve biraz daha stoklarımız da azaldı. Bu manada kan bağışını arttırmak için gayret gösteriyoruz." Kan bağışını arttırmak için daima çalışma içinde olduklarını belirten Dağlı, " Kan bağışını biraz daha arttıracağız. Tüm kurumlarımızda, okullarımızda, meydanlarda; gerek Atakum'da, gerek İlkadım'da, gerek büyük ilçelerimizin tamamında kan alma kampanyaları yaptık. Başarıya da ulaştık. Yani 5 bin 555 sayısını geçtik. Ancak bu yeterli değil. Bundan sonra hem yeni kampanyalar yapacağız hem de farkındalık çalışmalarıyla bunları devam ettirmiş olacağız. Tabii tüm temennimiz hiçbir insanımızın, hiçbir çocuğumuzun buna ihtiyacı olmaması. Ama bu da bir zorunluluk. İhtiyaç olmadan da olmuyor, bildiğiniz gibi." ifadelerini kullandı.

manset-002.JPG

"Her bireyin sosyal sorumluluğudur"
İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Her yıl 14 Haziran'da çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve gönüllü olarak kan bağışına dikkat çekilmektedir. Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızın vermiş olduğu yetki çerçevesinde, Türk Kızılay'ı bünyesinde kan merkezleri ve kan bağışı merkezlerimizce her türlü donanımla kan bağışı başvuruları kabul ediliyor. Dünya standartlarında birleşen hazırlama laboratuvarımızda bağışlanan kanlar hastanelerimizde hastalarımıza tedavi amaçlı kullanılabilir hale getirilmekte. Ve de sağlık kuruluşlarımız tarafından kullanılmaktadır. Kan bağışı yapmak her bireyin sosyal sorumluluğudur. Toplum her bireyin kan bağışı yapması gerekmektedir." dedi. Oruç konuşmasının sonunda, erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise 4 ayda bir kan bağışı yapabileceği bilgisi verdi. Diğer yandan ise düzenli olarak kan bağışında bulunan bir bağışçı ve sürekli kan transfüzyonuna ihtiyacı olan bir hasta yakını da duygu ve düşüncelerini ifade etti.

mansett.JPG

Metehan ÖNDAŞ

Kaynak:Metehan ÖNDAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.